SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uzlaşı Sağlandı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:22:53
A- A+ PAYLAŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bin 850 TL'nin altında ücret alanlara seyyanen 200 TL artırım yapıldığını belirterek, ilave olarak yüzde 4+4'lük zammın da verileceğini bildirdi. 

Toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri kapsamında taleplerini ileten konfederasyonlarla görüşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, görüşme sonrası uzlaşı sağlandığını bildirdi. Sosyal yardımların 180 TL'ye yükseltildiğini belirten Çelik, bu yardımın şu anda 155 TL olduğunu ve 25 TL'lik bir iyileştirmenin yapıldığını ifade etti. Bin 850 TL'nin altında ücret alanlara seyyanen 200 TL artırım yapıldığını anlatan Çelik, bin 400 TL ücret alanın bin 600 TL ücret alacağını ve ilave olarak yüzde 4+4'lük zammın da verileceğini ifade etti. Çelik, 42 bin işçinin seyyanen zamdan yararlanacağını dile getirdi.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ise, "3 haftadır yoğun bir müzakere gerçekleştirdik. Toplu iş sözleşmeleri her zaman dört dörtlük olmuyor. Taleplerimiz Sayın Bakan'ın çabalarıyla belli bir yere getirildi" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız