SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uzlaşıyı Şiar Edindik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:46:32
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Koalisyonla birlikte eğer hükümet olabilirsek iktidarı, olamazsak muhalefet olarak Türkiye’ye hizmeti kendimize milletimizin emri olarak kabul edeceğiz. Ama iktidar olamaz, muhalefet olamazsak gideceğimiz en önemli irade milletin iradesidir” dedi. 

AK Parti Adana İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Çalık, burada 135 kimsesiz çocuğa yapılan kıyafet yardımına katıldı. Çalık, çocuklarla tek tek sohbet ederek kıyafetleri dağıttı. Ardından AK Parti Adana il yönetimi ile toplantı yapan Çalık, 7 Haziran seçimleri sonrası sürecin çok iyi okunması gerektiğini söyledi. 10 yıldır girdikleri seçimlerde 10 zafer kazandıklarına dikkat çeken Çalık, “Bu 10 zaferin 9’unda da tek başına iktidarla birlikte istediğimiz sonuçları aldık. 10. girmiş olduğumuz seçimde yüzde 41’lik oyla tek başına iktidar yerine birinci parti olduk ve birinci parti olmamız dolayısıyla da bugünden itibaren Sayın Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu görev neticesinde hükümet kurma görüşmelerimiz başlamış vaziyette. 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti birinci parti oldu, Türkiye’nin en büyük partisi oldu ve en güçlü partisi oldu. Ama buna rağmen biz yere serilmiş yüreklerimizle yapacağımız görüşmelerle inşallah milletimizi hükümetsiz bırakmak istemiyoruz” diye konuştu.

“ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALARI GEREKİR”

Çalık, 7 Haziran seçimlerinde milletin kendilerine vermiş olduğu en önemli mesajın “Uzlaşın ve bu mübarek Ramazan gününde kardeşliğimiz baki olsun, milleti hükümetsiz bırakmayın” olduğunu vurgulayarak, “Biz geçen dönemlerde koalisyonun sıkıntılarını 7 Haziran öncesi tüm Türkiye ile paylaştık. Türkiye’ye yaşattıklarını, kaybettirdiklerini paylaştık. Ama buna rağmen milletimizin vermiş olduğu oy oranının bizim için çok önemli olduğunu, çok güçlü bir destek olduğunu ama tek başına iktidara yetmediğini görüyoruz. Bu vesileyle de hükümet kurma çalışmalarını en samimi duygularımızla, milletimizi hükümetsiz bırakmamak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Tüm siyasi partiler de bu doğrultuda ellerini taşın altına koymaları gerekir. Ellerin taşın altına koymalarının en önemli gerekçesi milletin verdiği mesajı iyi okumaktan geçer. Milletimiz tek başına iktidarı AK Parti’ye vermediği gibi hiçbir siyasi partiye de vermedi” şeklinde konuştu. 

“UZLAŞIYI KENDİMİZE ŞİAR EDİNDİK”

Tüm siyasi partilerin oy aldıkları vatandaşlara ve millete karşı sorumluluklarının farkında olmaları gerektiğini kaydeden Çalık, “HDP’nin almış olduğu yüzde 13’ün AK Parti’nin almış olduğu yüzde 41’den küçük olduğunu herkesin bilmesi gerekir. Yüzde 41’in yüzde 13’den büyük olduğunu tüm Türkiye biliyor, matematiği olan herkes biliyor. Yüzde 16’nın Milliyetçi Hareket Partisi açısından baktığımızda da yüzde 41’den küçük olduğunu herkes biliyor, matematik bilenler de biliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı oy oranının da yüzde 25’inde yüzde 41’den küçük olduğunu, bunu üstüne basa basa söylüyorum, çünkü bazen matematik bilmeden farklı cümleler söyleyen oluyor. Türkiye’nin en büyük partisi yüzde 41 oy alarak nasip olursa hükümeti kurma çalışmalarını da yürüten AK Parti’dir. Yüzde 41’in diğer siyasi partilerin almış olduğu oy oranlarından büyük olduğunu bilerek milletimizin çizgilerini kırmızı çizgi sayarak koalisyon görüşmelerine bugünden itibaren başladık. Cumhuriyet Halk Partisi’yle sayın başbakanımızı 5 kişilik heyetimizle birlikte görüşme yaptı. Yarından itibaren MHP, çarşamba günü de HDP ile görüşmelerimizi yapacağız. Bayramdan sonra Allah nasip ederse hükümet kurma çalışmalarımızın ikinci ayağı çok daha yoğun müzakere süreci başlayacak. Biz ilk günden itibaren milletimizin bize verdiği mesajı alarak uzlaşıyı kendimize şiar edindik. Bugün gittiğimizde de CHP’de kadir gecesinin edasını bize yaşatsınlar istedik. Kardeşlik duygularımızla inşallah müzakerelerimizin de bayramdan sonra başlayacağını bir kez daha ifade etmek isterim” dedi.

“HÜKÜMETİ KURMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN TÜM SAMİMİYETİ GÖSTERECEĞİZ”

Koalisyon için mücadele edeceklerinin de altını çizen Öznur Çalık, şunları aktardı:

“Hükümeti kurmak için elimizden gelen tüm samimiyeti göstereceğiz. Milletimize bu samimiyetimizi gösterdiğimizi çok net hissettirdik. Eğer diğer siyasi partiler koalisyon kurma konusunda sıkmış oldukları yumrukları açar ve bu konuda samimi müzakereye ortak olurlarsa şayet hükümet kurarız ve inşallah iktidar oluruz. Hep birlikte milletimiz de buna şahitlik eder. Eğer bu koalisyon görüşmelerinden bir netice çıkmazsa, yüzde 60’lık blok hala var diyorlarsa ve TBMM Başkanlığı seçimlerinde fotoğrafı hepiniz gördünüz. Kutuplaşmanın olmadığını tüm Türkiye çok net gördü. Dolayısıyla koalisyonla birlikte eğer hükümet olabilirsek iktidarı, olamazsak muhalefet olarak Türkiye’ye hizmeti kendimize milletimizin emri olarak kabul edeceğiz. Ama iktidar olamaz, muhalefet olamazsak gideceğimiz en önemli irade milletin iradesidir. Milletin iradesi bütün iradelerin üstündedir ve geçmiş dönemim yaşattığı askeri vesayetlerin, bürokratik vesayetlerin, yargı vesayetlerinin hepsinin üstündedir. Milletin emri ‘uzlaşın’dı, biz bu emri aldık. Bu aldığımız emir çerçevesinde de siyasi partilerimizle görüşmeye başladık. İnşallah milletimizin vermiş olduğu emri yerine getiririz ve hükümeti ortak olarak kurarız. Eğer kuramadığımız takdirde de biz hep beraber sineyi millete döner, erken seçimi yapar, bir kez daha milletimize sizin karşınıza geldik deriz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız