SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uzlaşma Teklifine Erteleme..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı’nı 1 Haziran Cuma günü gerçekleştirdi. Bu arada, Belediye Sarayı'nın mahkemelik olan eski müteahhidi Cesar firmasının "uzlaşma" teklifinin meclis üyelerince "konunun incelenmesi" için bir sonraki toplantıda görüşülmesi kararlaştırıldı.

Belediye Meclis Salonu’nda Saat 15.00’de Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, gündemde bulunan maddeleri görüşerek karara bağladı.

Gündem dışı verilen bir Belediye kiracısının mahkeme kararına yönelik verdiği dilekçe ile Belediye’ye sözleşmeli avukat alımı kabul edilirken,

UZLAŞMA TALEBİNE ERTELEME..
Belediye Sarayı'nın 2. kısım ihalesini, Cemal Akın'ın seçilmesinin ardından yapılan ihalede alan, ancak daha sonra belediye ile anlaşmazlık yaşayan, belediye tarafından sözleşmesi feshedilen, belediye ile de mahkemelik olan Cesar firmasının "uzlaşma" talebinin görüşülmesi Ağustos toplantısına ertelendi. Mart 2004 seçimlerinden kısa bir süre öncebelediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi döneminde yapılan ihale, Akın seçildikten sonra, ihaleye katılan diğer bazı firmaların Kamu İhale Kurumu'na yaptıkları başvuru üzerine iptal edilmiş, tekrarlanan ihaleyi Cesar firması kazanmıştı. Bu firma ile bir süre sonra anlaşmazlığa düşülünce, inşaat durmuş, belediye de sözleşmeyi tek taraflı feshetmiş, firmanın teminatına da el konulmuştu. Fesih işleminin ardından İçişleri Bakanlığı'nın söz konusu firmaya 2 yıl ihale yasağı cezası verdiği, bunun üzerine firmanın da devam etmekte olan 3 ihalede oluşan zararının Malatya Belediyesi'nden tahsili de dahil olmak üzere feshedilen sözleşmedeki haklarını alma iddiasıyla İçişleri Bakanlığı aleyhinde mahkemeye başvurmuş, Malatya Belediyesi de karşı dava açmıştı. Bu gelişmelerin ardından, 2 yıllık yasak cezasını da tamamlayan firmanın, sadece 100 milyar civarında tutan ihale karar pulu talebinin ödenmesi halinde karşılıklı istemlerden vazgeçme teklifiyle uzlaşma önerisinde bulunduğu, bu teklifin meclise geldiği belirtildi.

2 MHP’li Belediye Meclis Üyesinin (Mehmet Torun ve Cumali Demirel), 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlerden Milletvekili Aday Adaylıklarından dolayı istifa ettiklerine belirten dilekçeleri okunarak Meclis’in bilgisine sunulurken, daha sonra imar maddelerine geçildi. İmar konularının bir kısmı karara bağlanırken, bir kısmı bir sonraki toplantıya ertelendi, bir kısmı da imar komisyonuna havale edildi.

Geçtiğimiz yıllarda alınan karar gereği Belediye Meclisi, Yıllık Tatilini Temmuz ayında kullandığı için Temmuz ayında Meclis Toplantısı yapılmayacak. Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ise 1 Ağustos Çarşamba günü saat 15.00’de yapılması kararlaştırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız