SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uzman da Denetim de Yetersiz

A- A+ PAYLAŞ

İnşaatlarda kullanılan hazır betonların piyasaya arzı, dağıtımı, imalat aşamasında kullanımı da dahil olmak üzere denetleme yetkisine sahip tek kuruluş olan Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü bünyesinde sadece biri idari olmak üzere 7 uzman denetçi ve bir araç bulunuyor.

Müdürlük yetkilileri, “Yetersiz uzman personel ve araç sayısına rağmen başta hazır beton santralleri ve kum-çakıl ocakları olmak üzere inşaatlarda kullanılan tüm ana ve ara malzemelerin denetim ve gözetimini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” diyerek, uzman personel ve araç yetersizliğinden yakındılar.

Yetkililer, 2010 yılında Malatya’da bulunan 7 beton firmasını sadece 71 denetlediklerini ve bu denetimler sonucu bazı firmalara ikişer olmak üzere 7 kez uyarı, bir firmaya da idari para cezası uyguladıklarını belirttiler. Yetkililer ayrıca; “ Uzman ve araç yetersizliği nedeniyle mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde denetim görevimizi yerine getiremiyoruz” diyerek günün sadece 8 saatinde görevlerini yapabildiklerini belirttiler.

PİYASA GÖZETİM VE DENETİMİ NEDİR?
Yapı malzemelerinin (Hazır beton, kum-çakıl, kiremit-tuğla ve benzeri gibi) piyasaya arzı ve dağıtımı aşamasında veya piyasada iken yapılan denetimlerdir. Piyasa gözetimi ve denetimi, Yapı malzemeleri için yetkili kuruluş Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’dır.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın sorumluluk alanına giren yapı malzemelerinin piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar ile alınacak önlemleri, görevlendirilen denetim elemanlarının görev, yetki ve yükümlülükleri ile üretici ve dağıtıcıların yükümlülüklerini belirlemek amacıyla Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından çıkarılan tebliğ ise 23.06.2004 tarih ve 25501 sayılı Resmi gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız