SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uzman Eğitimde Olunca!..

A- A+ PAYLAŞ

Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal'ın gittiği düğünde maganda kurşunu ile öldürülmesiyle ilgili görülen davanın bugünkü duruşmasında, genç kızın ölmesine neden olan merminin hangi yönden geldiğinin belirlenmesi amacıyla lazer cihazını kullanacak olan Emniyet Genel Müdürlüğü uzmanının yurt dışı eğitiminde olması nedeniyle vazgeçildi.

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Adagören Köyü'nde, 28 Ağustos 2005 gecesi bir bahçede yapılan kına gecesinde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal'ın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak 1'i tutuklu toplam 3 sanığın yargılanmasına Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, 'Muhtemel kasıtla adam öldürmek' suçlamasıyla 25 yıla kadar hapsi istenen O.U. (21) ile tutuksuz yargılanan ve 'Suç delillerini yok etme, değiştirme' iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istenen katil zanlısının amcası Yaşar U. (40) ile taraf avukatları katılırken, 'Muhtemel kasıtla adam öldürme suçuna yardım etme' iddiasıyla 15 yıla kadar hapsi istenen Mehmet D. (20) ise duruşmaya katılmadı.

Mahkemede bir önceki duruşmada düğünde kullanılan mermilerin geliş yönlerinin belirlenmesi amacıyla kullanılmasına karar verilen lazer cihazı sistemini kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü uzmanının Almanya'da eğitimde olması ve esasa etkili olmayacağından lazer cihazıyla tespit yapılmasına dair karardan vazgeçildi.

Mahkeme heyeti taraflara esasa dahil iddialarını bildirmeleri için süre verilmesi için karar verirken, katil zanlısı Osman U.'nun mevcut delil durumu ve tüm dosya kapsamı nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilerek, duruşma 13 Eylül 2006 tarihine ertelendi.

Malatyaspor eski futbolcularından işadamı Hasan Kartal ve Eczacı Nazan Kartal'ın tek çocukları olan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal, avukat arkadaşı Senem Özyavuz'un Battalgazi İlçesi Adagören köyü yakınlarındaki bir bahçe evinde yapılan kına gecesinde, tabancayla ateş açılması sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız