SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uzmanı İHK'ya Şikayet..

A- A+ PAYLAŞ

İl İnsan Hakları Kurulu olağan toplantısını Vali Yardımcısı Erdinç Filiz (fotoğrafta) başkanlığında yaptı. Kurula ulaşan 3 şikayetten birinin, vergi hesap uzmanının kişiliğini ve onurunu zedelediğini iddia eden bir vatandaşa ait olduğu bildirildi.

Kurulun Eylül ayı toplantısına ilişkin olarak yayınlanan bülten şöyle:

"İl İnsan Hakları Kurulu aylık olağan toplantısı 02.09.2008 tarihinde Vali Yardımcısı Erdinç FİLİZ başkanlığında Valilik 2 nolu toplantı salonunda yapılmıştır.

Toplantıda İlimiz İnsan Hakları İl Kurulunun, İnsan Hakları Kurullarının Görev Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkındaki Yönetmeliği gereğince 2008 yılı Ağustos ayı içerisinde yaptığı çalışmalar aşağıda belirtilmiştir.

. Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde Kurulumuza şahsen, internet ile, İHK kutuları ve telefon yolu ile 3 adet başvuru olmuştur.

Ağustos ayı içerisinde Kurulumuza başvuruda bulunanlardan,

1- Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 04.08.2008 tarih ve 1172 sayılı yazı ile, M.T. tarafından Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığına yapılan başvuru , İnsan Hakları Kurullarının Görev Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 18/g maddesi gereğince İnsan Hakları İl Kuruluna gönderilmiştir. İlimizde mukim, M.T.nin satın aldığı ev ile ilgili olarak, 2008 Temmuz ayında yapılan vergi soruşturmasında bilgisine başvuran Vergi Hesap uzmanının, şahsına yönelik olarak kişiliğini ve onurunu zedeleyen tavrı ile ilgili başvurusu araştırılmak üzere Vergi Dairesi Başkanlığına gönderilmiştir. Şikâyete konu Hesap Uzmanının, Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kuruluna bağlı olarak görev yapması nedeniyle, ilgilinin dilekçesi Maliye Bakanlığına gönderilmiştir

2- Valiliğimiz İl İnsan Hakları Kurulu bürosuna posta yoluyla gönderilen Merkez Dörtyol semti sakinleri ve esnafı adına M.K. tarafından verilen , Dörtyol semtinde bulunan manav dükkanının kaldırım işgali ve kaldırımları kirletmesi ile ilgili şikâyet dilekçesi ,Valiliğimizin 28.08.2008 tarih ve 4350 gün sayılı yazısıyla Malatya Belediye Başkanlığına gönderilmiş olup, Konunun incelenerek sonucundan Valiliğimize bilgi verilmesi istenmiştir.

3- Valiliğimiz İl İnsan Hakları Kurulu bürosuna e-mail yoluyla C.K. tarafından gönderilen , sokak aralarında yapılan düğünlerdeki yüksek sesli müzik yayını ile ilgili şikayet dilekçesi 29.08.2008 tarihinde BİMER yoluyla İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmiştir.

İlimizin çeşitli yerlerinde bulunan Valiliğimiz İl İnsan Hakları kurulunun dilek ve temenni kutuları 29.08.2008 tarihinde kurulumuzun büro sorumlusu tarafından açılmış olup, dilek ve temenni kutularından 1 adet “Sade Vatandaş” imzalı dilekçe çıkmıştır.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 31.07.2008 tarih ve 1147 tarihli yazısı ile “2008 yılı İnsan Hakları İhlal İddiaları İstatistikleri Raporu” için kullanılmak üzere İl ve İlçe Kurullarımıza ait sayısal veriler istenmiştir. Ayrıca gelen yazıda İl kuruluna yapılan her türlü başvurunun BİMER sistemine girilmesi istenmiştir. Konuyla ilgili olarak Kaymakamlıklara yazı yazılmıştır.

İlimizde sorumlu sıralı amirlerce periyodik olarak “Yakalama, Göz Altına Alma ve İfade Alma Yönetmeliği’’ hükümlerine göre yapılan insan hakları denetimi raporları değerlendirilmiş olup, bu değerlendirmeler sonucunda olumsuz herhangi bir duruma rastlanmamıştır.

—Ayrıca İlimiz ve İlçelerimizde sıralı amirlerce periyodik olarak “Yakalama, Göz Altına Alma ve İfade Alma Yönetmeliği’’ hükümlerine göre Emniyet ile Jandarma Komutanlığına ait karakol ve nezarethanelerinde denetimler yapılmış ve tanzim edilen raporlar Valiliğimize gönderilmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız