SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üzüldüler.. Ağladılar.. Dayak Yediler..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un "umutla" gittiği Gaziantepspor deplasmanında, 65. dakikada Ömer Erdoğan'ın kendi kalesine attığı "dramatik" bir golle yenilerek lige veda etmesi tüm Malatyalıları üzüntüye boğarken, üzüntünün ve öfkenin en uç boyutta yaşandığı yer Gaziantep Kamil Ocak Stadı oldu.. Maçın bitiş düdüğünün ardından Malatyaspor'lu futbolcular sahada gözyaşlarına boğulurken, kulübede de yönetici Dr. Hasan Hüseyin Şener'in adeta kanı çekilmiş, Teknik Direktör Ümit Kayıhan'ın ise gözleri yaşlıydı.

Malatyaspor, Gaziantep deplasmanına giderken de gergin günler yaşandı. İlk başka Malatyaspor taraftarına 2 bin kişilik yer sözü veren Gaziantep Kulübü daha sonra bunu yasal zorunluluğu olan "yüzde 5 kontenjan" yani 780 kişiye düşürünce, günlerdir bu deplasman maçı için hazırlanan taraftarlar gerildiler. Cumartesi günü yapılan görüşmelerle bu kontenjan 1.200'e çıkarıldı. Maç günü Gaziantep'e 4 bin'in üzerinde Malatyaspor taraftarı geldi ve 1.200 kişilik yer kısa sürede tükendiği için birçok taraftar Gaziantep tribünlerine bilet aldı. Bunu farkeden Gaziantep Kulübü yönetimi, girişlerde kimlik kontrolu yaptırıp Malatya doğumlu olanları içeri almazken, Gaziantep tribünlerinde saptanan Malatyalı taraftar grupları polis eşliğinde, Malatyaspor tribünlerine taşındı ve buradaki sayı 2 bin'e yaklaştı.

Malatyaspor taraftarları sürekli tezahürat yaparak takımlarına destek verirken; tribünlerde Malatya Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Fuat Ölmeztoprak, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP İl Başkanı İhsan Koca, Malatyaspor yöneticileri, Malatya'dan giden 40'a yakın basın mensubu da vardı.

Malatyaspor, "gerilimi" yüksek maça kontrollu başladı ancak bir türlü "gol" bulamadı. Özellikle Bilal, Evren, oyuna sonradan giren Sertan, Mustafa Özkan uygun pozisyonlarda, topu iyi kullanamadılar. Ya vuramadılar, ya auta attılar, ya kaleciye teslim ettiler. Ömer Erdoğan'a çarpan topun gol olmasıyla Malatyaspor taraftarları adeta çılgına döndü.

Bu arada, Malatyaspor Kulübü'nün daha önce Federasyona yaptığı, Denizli'deki karşılaşmanın sahaya konfeti atılarak geciktirileceğine ilişkin uyarısına rağmen, Denizli'deki bu maçın ilk yarıda 4 dakika, ikinci yarıda da 16 dakika konfeti atılması nedeniyle gecikmesi ve sonuç olarak 20 dakika gecikmesi, maçı radyodan dinleyen Malatyaspor taraftarlarını iyice öfkelendirdi. Malatyaspor'un mağlup duruma düşmesi, Malatyaspor'u yakından ilgilendiren Denizli'deki karşılaşmada, Denizli'nin öne geçmesi öfkeyi tırmandırırken, Gaziantep tribünlerinden yapılan "Malatya Kümeye" tezahüratı gerginliği daha da artırdı.

Gaziantep- Malatya maçının bitiş düdüğünden hemen sonra, "geciken maçta" Fenerbahçe'nin Denizli'de beraberliği sağlaması, daha önce bu maçla ilgili konuşulanlar nedeniyle bir kez daha tribünleri gerdi ve bu maçın bittiği ana geçen süre, gerilimin en yüksek olduğu dönemdi. Ancak, Denizli'deki maçın 1-1 sonuçlanması ve Fenerbahçe'nin şampiyonluktan olması, Malatyaspor taraftarının dikkatini, yeniden Gaziantep'e yöneltti.

Ardından bazı öfkeli taraftarlar sahaya koltuk sökerek atarken, diğer taraftarlar bunlara engel olmaya çalıştılar.

Karşılaşmanın son dakikasına 1-0 mağlup giren Malatyaspor taraftarları, tribünlerdeki koltukları sökerek sahaya attı.

Polisin olaylara müdahale etmekte yetersiz kalması üzerine, daha önce 1990'lı yılların ortalarında, Malatya'da şube müdürü olarak görev yapmış olan Gaziantep'in Emniyet Müdürü Ali Yılmaz itfaiye araçlarının tribünlere su sıkması talimatı verdi.

Polis kalkanları korumasıyla itfaiye ekipleri tribünlere hortumla su tuttu. Gaziantep polisinin, itfaiye destekli bu sindirme girişimi Malatyaspor tribünlerindeki öfkeyi daha da artırdı, taraftarlar bunun üzerine koltukları polislerin ve itfaiye ekiplerinin üzerine yağdırdı.
Tribünlerde meydana gelen olaylar üzerine polis taraftarlara copla ve biber gazıyla müdahale etti.

Olaylar sırasında tribünlerde çok sayıda taraftar baygınlık geçirdi ve yaralandı. Yaralı ve bayılan taraftarlar, sahaya taşınarak ilk müdahalesi yapıldı. Bu sırada saha içinde de gergin anlar yaşandı.

Malatya'dan gelen basın mensupları, takımlarının küme düşmesi üzerine bir yandan çekim yaparken, bir yandan da gözyaşı döktü. Bu sırada iki basın mensubu arasında tekme tokatlı kavga yaşandı. Olaylar, daha fazla büyümeden polis tarafından önlendi.

Yaşanan olaylardan sonra Malatyaspor taraftarlarının bulunduğu tribünler polis tarafından boşaltıldı.

Maç sonrası yedek kulübesinden çıkmayan Teknik Direktör Ümit Kayıhan gözyaşlarına boğuldu. Teknik Direktör Kayıhan, Malatyaspor'un şerefli olarak bu ligden düştüğünü belirterek, bu olayı yaşayacakları önceden tahmin etmiş olsalar da bu kadar onuruyla mücadele etmelerine gerek kalmayacağını sözlerine ekledi. Malatyaspor'un küme düşmeme mücadelesini son haftaya kadar taşıdığını belirten Kayıhan, maçın hakeminin de takdir haklarını ev sahibi takım lehine kullandığını ifade etti. Soyunma odasında da gözyaşı hakimdi.

Gaziantep Teknik Direktörü Samet Aybaba ile bazı Malatyasporlular arasında da gerginlik yaşandığı bildirildi. Bilindiği gibi, 5 yıl önce de Gaziantep'te görev yapan Aybaba'nın adı o dönem "şike" söylentilerine karışmış, bu söylentilerin olduğu dönemde takımının başında Malatya'ya maça gelen Aybaba, Malatyaspor'lu taraftarlarca protesto edilmiş ve bu protestolara kendisi de yanıt verince, protestonun boyutları büyümüştü.

Malatyaspor takımının geceyi Gaziantep'te geçirip, Pazartesi günü Malatya'ya döneceği belirtilirken, yönetim kurulunun da hafta içerisinde Malatya'da toplanıp bazı kararlar alacağı belirtildi.

Öte yandan, maç sonrası Gaziantep- Malatya karayolunda büyük bir yoğunluk yaşanırken, Narlı civarında, bir otomobilin Malatyaspor taraftarlarını taşıyan otobüsle çarpıştığı, otomobilde bulunanların yaralandığı bildirildi..

Diğer yandan Malatyaspor'un, 34. haftaya aynı puanlarla, 36'şar puanla girdiği takımlardan Denizlispor kendi sahasında "geciktirdiği" maçta Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak puanını 37'ye çıkarırken, 36 puanlı diğer rakibi Ankaraspor ise Kayseri Erciyes deplasmanında 1-0 galip gelerek puanını 39'a çıkarıyordu.

Malatyaspor'un, 2005-2006 sezonunda, kendi bünyesinde yaşadığı sorunlar, yanlış teknik direktör seçimleri, ortadaki olumsuzluklara yönetimin zamanında müdahale etmemesinin yanı sıra, hakemlerin "aleyhine" etkilediği maçlardaki puan kayıpları, iddialı başlanan bir sezonun sonunda, "Süper Lige Veda" hüsranını yaşattı.

FOTOĞRAFLAR: Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız