SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uzun Elektrik Kesintilerine Tepki

0
Güncellendi - 2016-08-16 14:31:32
Uzun Elektrik Kesintilerine Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinin bazı mahallelerinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Elektrik kesintilerinden şikayetçi olan vatandaşlar adına açıklama yapan Sungur Mahalle Muhtarı Murat Fırat ve Heyiketeği Mahallesi Muhtarı Hasan Çelik, 24 saat, 12 saat, 9 saati bulan elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Aynı bölgede sürekli kesintilerin yaşandığını söyleyen muhtarlar, kesintinin yaşanmasına neden olan kabloların halen değiştirilmediğini ifade etti. Sungur Mahalle Muhtarı Murat Fırat, “İletişim, ısınma, kamu ve sağlık hizmetleri, küçük ve büyük esnaf ile aynı zamanda üretim yapan tüm iş yerleri sıkıntı içerisinde bekliyor. Soruyoruz, bakkalımızın dolabında eriyen dondurmaları ne olacak? Vatandaşlarımızın dolabındaki bozulan gıdalar ne olacak? Yetkilileri arayan arkadaşlara aynen şöyle demişler, ‘Mevzuatta böyle bir şey yok, kusura bakmayın.’ Siz her ay fatura kesip paranızı bizden alıyorsunuz, bir gün gecikse ödememiz gelip paran var mı diye sormuyorsunuz. Vatandaşa sadece zulüm ediliyor” şeklinde konuştu.

Yetkililere seslenen Heyiketeği Mahalle Muhtarı Hasan Çelik ise ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini belirterek, ilçede meydana gelen trafo ve kablo arızalarının her mevsim yaşandığını, yıllardır aynı sorunun devam ettiğini aktardı. Çelik, “Darende’nin kocaman 2 mahallesinde elektrik sorunu yaşanıyor, başka mahallelerde bu sorun yok. Kışın da aynı sıkıntıyı yaşadık, kaloriferlerimiz uzun süre yanmadı. Bizim mahallelerin alt yapıları desteklemiyor. Trafo merkezleri ve yüksek gelirim alt yapı kabloları değiştirilerek yenilenmeli, biz bunu en başından beri söylüyoruz. Fakat onlar, yatırım yapmadan 5 lira daha fazla kar etmek için vatandaşın evinde dolabı, televizyonu yanmış umurlarında değil. Böyle bir anlayış kabul edilemez ve bu anlayış bize yakışmıyor” diye konuştu.

Muhtarlar, ilgili makamların bu durum karşısında sesiz kalmamaları gerektiğini belirterek, bir an önce alt yapı sorunlarının kalıcı olarak giderilmesini istedi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız