SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Uzun, İnce ve Garip' Bir Özelleştirme Kararı!.

0
Güncellendi - 2017-02-11 20:25:14
'Uzun, İnce ve Garip' Bir Özelleştirme Kararı!.
A- A+ PAYLAŞ

  • ÖYK, Malatya'da biri  'tali yol (4x495 m.)',  biri 199 bin m2, diğeri 50 bin m2 olan 3 arsayı özelleştirme kapsamına aldı..

Başbakanlık Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından özelleştirme kapsamına alınarak 2020 yılına kadar özelleştirilmesi hedeflenen Malatya’daki 3 arsadan birisinin genişliği ve uzunluğu dikkat çekti. Söz konusu arsanın genişliği 4 metre, uzunluğu ise 495 metre görünen arsa, Kadastro haritasında 'yol gibi' görünüyor.

2'si 'KUPON' 3 ARSA ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDA..

Başbakanlık Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan ilanında Malatya’daki mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan 3 adet parsel özelleştirme kapsam ve programına alındı. ÖYK’nin 28 Aralık 2016 tarihli kararında parsellerin satış yöntemiyle özelleştirilmesine ve özelleştirme işleminin 31 Aralık 2020 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildiği kaydedildi.

ÖYK ilanına göre; Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi sınırları içerisinde Gezer mevkiinde görünen 3 parselin 146 ada ve 2,3 ve 4 numaralı taşınmazlar olduğu kaydedildi. 146 ada 2 nolu parselin 199 bin 883 metrekare büyüklüğünde olduğu belirtilirken, uzun ve ince bir yol görünümündeki 146 ada 3 nolu parselin ise bin 980 metrekare büyüklüğünde olduğu aktarıldı.

Özelleştirme kapsam ve programına alınan aynı bölgedeki 146 ada 4 nolu parselin ise 50 bin 56 metrekare büyüklüğünde olduğu öğrenildi.

UZUN İNCE BİR YOL!.

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun özelleştirme kapsam ve programına aldığı 3 parselden birisi olan 146 ada 3 nolu parselin kadastro haritasındaki görüntüsü ise dikkat çekti.

Kadastro haritasında yol gibi görünen söz konusu 3 nolu bin 980 metrekare büyüklüğündeki arsanın genişliği 4 metre, uzunluğu ise 495 metre olarak aktarılıyor. 4 nolu parselin batı yönünde bitişiğinde yer alan arsanın ancak 4 nolu arsayı alacak kişi yada kişilerce değerlendirilebileceği görünürken, o bölgede yapılmış olan villa konut grubuna ulaşım için yol olarak da satın alınması için teknik olarak bu şekilde hazırlanmış olabileceği de değerlendiriliyor.

3 yıl içerisinde özelleştirilecek olan arsalardan yol görünümünde olanın ne şekilde elden çıkartılacağı şimdiden merak uyandırdı.

GÖRSELLER: Sarı renk ile gösterilen yerler, özelleştirme kapsamına alınan 'yol' ve arsalar..

Burhan KARADUMAN- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali (7 yıl önce)
    İmari var mı buranin
    0
    0
    Yanıtla
  • fk (7 yıl önce)
    büyükşehirde iyi rant dönüyor
    0
    0
    Yanıtla