SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Uzun Soluklu Düşünmeliyiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, futbolda istenilen noktada olmadıklarını ancak herkesin uzun soluklu düşünmesi gerektiğini söyledi.

Çakır, iyi bir alt yapıya sahip yeni bir takım oluşturduklarını kaydederek, "Futbolda istediğimiz noktada değiliz bu gerçek ama uzun soluklu düşünmek gerekiyor. Burada yeni bir takım oluşuyor tüzüğünden yönetimine kadar, futbolcusuna kadar yeni bir takım, yeni bir ruh oluşturulmaya çalışılıyor burada. Ve buna şehir sahip çıktı. Amacımız Malatya'mızı Türkiye'de temsil edebilecek, Süper Lig'e çıkarabilecek bir takım oluşturmak. Bu da futbolda sadece iyi futbolcu almak, pahalı futbolcu almak, iyi bir tüzük hazırlamak, iyi bir yönetim oluşturmak başarıyı getireceği garantisi yok. Bu takım şehir olarak sahiplenilmeli, seyirci olarak takımı olumlu yönde motive edilmeli iyi bir oluşum yakalanmalı. İlk yarı istediğimiz noktada değiliz ama çok da kötü noktada değiliz. Çünkü bunun gerekçeleri var. Yeni bir takım oluşması, bu sene futbolcularımızın tamamı ilk defa bir arada futbol oynayan gençlerimiz. Burada gerçekten çok kapasiteli futbolcularımız var bunu her zaman söylüyorum. Ama ilk defa bir araya gelmelerinin vermiş olduğu dezavantaj var. 11. sıradayız ama üst grupla aramızda bir uçurum yok. İyi neticeler alırsak birkaç maçta, takım iyi motive olursa üst sıralara çıkabilme imkanı var. Artısıyla eksisiyle baktığımızda ben iyi bir takım olacağından ümitliyim. Memnuniyet sadece sonuç odaklı olmamalı. Taraftarlık galip gelindiği an ben taraftarım, gelinmediği an her şeyin karşısındayım, böyle bir mantık varsa hiçbir güç bu takımı ileri götüremez. Dünyanın hiçbir yerinde yenilmeden giden takım olamaz. Başarının inişli çıkışlı dönemleri var. Önemli olan inişli dönemde taraftar kitlesini oluşturmaktır. Bu her takım için geçerlidir. Sadece iyi günlerde takımın yanında olup kenetlenmek, zor günlerde de takımı olumsuz yönde etkileyecek davranışlar, tutumlar, açıklamalar kötü gidişe de bir katkı sağlıyor" dedi.

"PLAY OFF'LARA KALACAĞIMIZDAN ENDİŞEM YOK"
Takım olarak heyecanlarını kaybetmediklerini ifade eden Çakır, "Bu sene play-off'lara kalacağından çok endişe etmiyorum. Play-off'larda da inşallah başarılı oluruz. Heyecanımızı kaybetmedik. Çünkü bu işleri biz görüntü olsun diye yapmıyoruz. Bu işlerde samimi olmak gerekiyor. Güçlü ciddi bir takım oluşması lazım. Bizler bugün varız yarın yokuz. Buranın sahibi millet olmalı. Halkın olmadığı yerde başarı olursa bunun çok da bir anlamı olmaz. Önemli olan bu heyecanı vatandaşın duymasıdır. Ümit ediyorum ki,
biz 3-4 yıl içerisinde de Süper Lig'e çıkarız. Çıkmasak da bu dünyanın sonu değildir. Önemli olan sahip çıkılması ve her geçen yıl sahiplenme noktasında da, destek noktasında da destek bulacağına inanıyorum. Her gördüğünüz şeye acil müdahalelerde bulunamazsınız. Bir hedef koyduysanız bütün yetki ve sorumluluğu vermeniz lazım. Bu sadece futbol için değil her alanda böyledir. Her virajda, yol ayrımına girersek bunun geleceği olmaz. Bazı küçük başarısızlıkları büyütmemek gerekiyor. Savrulmamak lazım, sabırlı
olmalıyız. Sabretmezsek neticeye ulaşamayız. Eksiklik varsa her geçen gün birlik beraberlik ruhuna ulaşırız diye ümit ediyorum. Bunun için her kesimin destek olması lazım. Herkes destek olursa netice hepimiz için güzel olur. Fenerbahçe'nin Malatya'da maç yapmasını, bizim için başarı olarak görüyorum. Fenerbahçe güçlü bir takım ama netice önemli değil, galip gelebilir, beraberlikte bizim için büyük bir başarı olur. Ancak biz yenmek için de çıkacağız, berabere kalmak için de mücadele edeceğiz. İnşallah iyi
bir netice olur" diye konuştu.

"FENERBAHÇE BURAYA SÜREKLİ GELECEK"
Çakır, takımın süper lige çıkacağını belirterek, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe gibi bir dünya devini Malatya'da ağırlamış olacağız ve alışacaklar; çünkü biz süper lige çıkacağız ve onlar buraya sürekli gelecekler" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız