SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uzun Süre TOK Tutan Besinler !

A- A+ PAYLAŞ
 
Ramazan ayının yaza denk gelmesiyle çok uzun saatler oruçlu kalmak zorunluluğu da ortaya çıktı. Bu dönemde sahurun ve iftarın önemi daha da arttı. Peki bizi tok tutacak ve aynı zamanda zindeliğimizi de koruyacak besinler hangileridir?
 
Yumurta:
 
Muhteşem bir protein deposu olan yumurta sahurda bir adet olmak üzere tüketilebilir. Haşlanmış olarak tüketildiğinde daha az kalori sağlayacak olan yumurta tok durmanızı da sağlayacaktır. Eğer yumurtadan hoşlanmıyorsanız bir kase yoğurt da tüketebilirsiniz.
 
Badem:
 
Fındık ve fıstık çeşitleri arasında en çok tercih edilenler arasında olan badem doymamış yağ asidi içerir. Bu yağ asitleri hem iştahınızı kapatır hem de ihtiyacınız olan mineralleri almanızı sağlar.
 
Elma:
 
Özellikle sahurda kabuklarıyla tüketilen elma tok durmanıza yardımcı olacaktır. İçerdiği asit sayesinde dişlerinizi de temizleyecektir. İftardan sonra ya da sahurda mutlaka bir elma yemeyi unutmayın.
 
Tahıllar
 
Tahıllı gıdalar bağırsak hareketlerini ve midenin işleyişini düzenler. İçerisinde bulunan lif ise sindirimin daha yavaş olmasını sağlar. Bu sayede ani tokluk hissi yerine daha uzun süreli tokluk yaşarsınız. Sahurda kepekli ekmek tüketimine özen gösterin.
 
Muz:
 
Potasyum kaynağı olan muz da tok kalmanıza yardımcıdır. Sahurda bir kase yoğurdun içerisine dilimleyeceğiniz 1 adet muz, hem gerekli vitaminleri almanızı hem de tok durmanızı sağlayacaktır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız