SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uzun Süreli Yararlar Getirir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:58:41
A- A+ PAYLAŞ
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi Gençlik Kurulu'nun düzenlediği "Tecrübe Paylaşım Toplantısı"nın bu haftaki konuğu  Eğitimci Ferat Dalaman Konuk oldu.
 
Toplantıda konuşan eğitimci Ferat Dalaman, " Bilgi sahibi olmak artık çok zor değil. Ancak bilgiye ulaşabilme, bilgi sahibi olabilme onun kullanılabildiği ve istenilen faydayı sağladığı anlamına gelmiyor. Günümüzde bilginin nasıl nerede ne kadar kullanılabildiği önemli, bunun içinde girişimcilik ruhunun olması gerekli. Bu ruhu taşıyanlar yeterli ve ilgili bilgi donanımı kazanmaları halinde, hem özel de hem de genelde yararlı işler ortaya çıkarabilecekler. "dedi. 
 
Girişimci ruhun cesaret algılamasından ayrı düşünülemeyeceği gerçekliğinin vurgulandığı toplantıda, cesaretten anlaşılması gerekenin donanımsızlık ve bilgisizlikle hareket etmek olmadığı, bunun yerine, uzmanlaşmış bilgi donanımıyla sarmalanmış bir yeterlilikle hareket edilmesi olduğu ifade edildi.
 
Dalaman konuşmasının devamında, " Sosyal değerler anlayışından bağımsız bir sivil hareketliliği çoğu kez fayda sağlamaktan uzaktır. Bunun yerine sosyal değer anlayışlarının dikkate alındığı ve bu eksen de faaliyetlerin yapıldığı işleyişler çok daha fazla ve uzun süreli yararlar getirir." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız