SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üzüntüleri ve Sevinçleri Paylaşacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Platformu öncülüğünde kentteki engelli okulları, rehabilitasyon merkezleri ve sivil toplum örgütlerinin katılımları ile 10–16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Reyyan Düğün Salonunda yemekli bir eğlence programı düzenlendi.

Programa Belediye Başkanı Cemal Akın, Milli Eğitim Müdür Vekili Sedat Yetiş, Şube Müdürü Üzeyir Ergüven, Fuarcılık Genel Müdürü Ahmet Özbildirici, okul müdürleri, engelli aileleri ve engelliler yoğun bir ilgi gösterdiler.

Programa katılan engelli okulları, rehabilitasyon merkezleri ve Sivil Toplum Örgütleri adına konuşan Elele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İbrahim Çakır, toplum olarak özürlülere ve ailelerine destek olmanın önemi ve gerekliliğini vurguladı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Üzeyir Ergüven de "Engelliler toplumun önemli bir bölümünü oluşturmaktadır ve bu konuda bizlere yani Milli Eğitim Müdürlüğü, Malatya Belediyesi, Engelli Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Okullarına büyük görevler düşmektedir" dedi. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kendilerinin engellilerin eğitiminden sorumlu olduklarını belirterek toplumla barışık bireyler yetiştirilmesinin önemine değindi.

Belediye Başkanı Cemal Akın’da engellilik bilincinin önemine değinerek son zamanlarda engellilere yönelik yapılan çalışmaların arttığını fakat bununla yetinilmeyeceğini ifade etti.

Engellilerin eğitimine önem verilmesi gerektiğini söyleyen Akın, eğitim ile engellilerin, ailelerinin ve nihayet toplumun üretim kapasitesini artıracağını belirtti. Bu hafta etkinlikleri çerçevesinde tüm üzüntüleri ve sevinçleri paylaşacaklarını belirten başkan Akın, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek engelli ailelerine sabır ve sağlık diledi.

Engelliler ve aileleri ikramların ardından davul zurna ve canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız