SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üzüntümüzü Bakana Söyledim'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) yönetim kurulu başkanı ve yöneticileri ,Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirleri Odası’nı (SMMMO) ziyaret etti Ziyarete “atıl” durumdaki Vagon Onarım Fabrikası (VOF) damgasını vururken, demiryolları, karayolları, mali af gibi konularda görüş alış verişinde bulunuldu, ayrıca CHP Milletvekili Mevlut Aslanoğlu ‘nun Malatya için yaptıkları çalışmalar anlatıldı.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin ile birlikte birliğe bağlı oda başkanlarının yeraldığı heyet, oda eski başkanı ve TÜRMOB Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Bahadır Altaş ile birlikte oda başkanı Bahattin Ülger ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Karşılıklı nezaket konuşmalarından sonra mali af konusu gündeme geldi. SMMMO başkanı Ülger; “Esnaflarımızın sorunlarını en iyi bilenlerdeniz. Bu sorunları birlikte daha da kolay çözeriz” dedikten sonra “Mali yapılanma konusunda esnafların hazırlıklı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

ESOB Başkanı Keskin ise “Çıkan yasadan bütün kesimler yararlandı. Esnafımız ahi kültürüne bağlıdır ve borçlarına sadıktır. Bu yasa daha çok büyük işadamlarına ve şirketlere yaradı. Bir kalemde yüksek borçları silindi. Ayrıca yasa ilk haliyle 7 ana başlık ve 30 ara başlıktan oluşuyordu. Ama şimdi 300 başlığı geçti “diye konuştu.

Bu konuşmalardan sonra, Malatya’ya yapılan ve yapılamayan yatırımlar konusu ele alındı.. ESOB başkanı Keskin; Ulaştırma Bakanı ile görüştüğünde; ‘Karayollarımızın standartlara uymadığını, çevre illerde çalışmaların bittiği ile Malatya’ya bir kazma dahi vurulmadığını ilettim. Nüfusu ve ekonomisi bizden kat kat aşağıda olan çevre illere on milyarlarca yatırım yapılırken (örneğin Erzincan’a yapılan Havaalanı terminali, hızlı tren projesi ve Vagon fabrikası) ) Ben buraya demiryollarına yatırım yapılması için gelecektim ama karayollarımızı dahi yapamadık. En büyük derdimiz, yaramız Vagon Onarım Fabrikamız (VOF) yıllardır atıl halde dururken, Erzincan’a fabrika açılması Malatyalıları derinden üzmüştür’ dedim. Bakan’da; Beylerderesi Viyadüğünü bitirdiklerini, duble yollarda çalışmaların devam ettiğini ve VOF için çalışmalar başlatıldığını ve bu çalışmaların seçinden önce tamamlanacağını ve ve ekonomiye kazandıracaklarını söyledi.” diye konuştu.

TÜRMOB Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Bahadır Altaş’da, kendisinin TÜRMOB’da, Keskin’in de TESK yönetiminde olmasının Malatya’nın sorunlarını Ankara’dan takip etme ve çözüme kavuşturma imkanını yarattığını belirterek, “Malatya’mızın en büyük sorunu yatırımların zamanında yapılmaması. Örneğin VOF, Viyadük,karayolları gibi. Viyadük 2006 yılında yaklaşık 11 milyona ihale edilmişti ama gecikme ile birlikte 40 milyona mal oldu. Yatırımlara zamanında başlansa ve bitirilse hem devletimizin hem de Malatya’mızın yararı olur.” dedi.

TESK yönetim kurulu üyesi Keskin, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlatırken de “Bir genel Başkanın Malatya’nın sorunları ile bu kadar candan ilgili olması ve Milletvekilimiz Mevlut Aslanoğlu’na verdiği önem bir Malatyalı olarak beni gururlandırdı. Milletvekilimiz Aslanoğlu’nun mecliste olduğu kadar, komisyonlarda da sevilmesi ve sayılması da gerçekten göğsümüzü kabarttı” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız