SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üzüntüyle Takip Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:26:53
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, doktorlara yönelik şiddet olaylarını kınadıklarını belirttiler. Umay, bu olaylarla mücadele için Alo 113 hattı kurulduğunu da belirtti.

AĞBABA'NIN TEPKİSi..

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da doktorlara yönelik yapılan saldırıları kınadığını bildirerek, kalıcı önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. 

Ağbaba yaptığı açıklama da, “Malatya’da son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet gittikçe artmaktadır. Bunun son örneğini de 2 doktora yapılan saldırı göstermektedir. Geçen yılda Gaziantep’te bir doktorumuz yapılan saldırı sonucu öldürülmüştü. Hükümet bu konuda ciddi tedbirler almalıdır. İlgi ve yetkililer üzerine düşeni yapmalıdır. Sağlık insan hayatının çok ciddiyetle üzerinde durulması gereken bir konudur. Gerek doktor ve gerekse de diğer sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınıyorum. Bu tür saldırıların devam etmemesi için kalıcı önlemlerin alınmasını bekliyoruz. “

SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN TEPKİSİ..

En son Malatya'daki bir özel hastanede Dr. Erdal Yıldırım'a hasta yakını tarafından yapılan saldırıdan sonra bir açıklama yapan Dr. Umay, şunları söyledi:

"Gece gündüz demeden çalışan kendini mesleğine, insan hayatına hizmet etmeye adamış hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın yaşadıkları şiddet olayları vatandaşlarımız tarafından ibretle takip edilmektedir. Sağlık Bakanlığımız (7) yedi gün 24 saat şiddet olaylarıyla mücadele etmek için İllerde sağlık müdürlükleri aracılığıyla Beyaz kod birimleri kurmuş ve ALO 113 hattını hizmete açmıştır. Hekimlerimize yönelik  gerçekleşen  şiddet olaylarını  kınıyor ve üzüntüyle takip ediyoruz. 

Amaçları toplum sağlığını en yüksek seviyede tutmak olan sağlık çalışanlarımızın güvenliklerinin ve sağlığının korunması hakkına sahip oldukları unutulmamalıdır. Bir yandan sağlık hizmetinin verdiği ağır yük bir yandan artan şiddet olayları hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızı olumsuz etkilemektedir. Bu tür şiddet olaylarını idari ve hukuki yönden takiplerinin sürdürüleceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

İnsanımızın sağlığının korunması için zaman ve mesai mefhumu gözetmeksizin her şartta özveri ile görevini ifa eden hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımıza yönelik yapılan bu tür eylemlerin önlenmesi bakımından her türlü önlem alınmaya devam edilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız