SON DAKİKA
SON DEPREMLER

V.Manisa'nın Savunması Neymiş?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya maçına "tam" kadro, Diyarbakır maçına "eksik" kadroyla çıkan V.Manisaspor, bu eleştirilere yanıt verdi..

Aslen Diyarbakırlı olan hakem Oktay Demiray'ın yönettiği Malatyaspor maçında Kaleci Fevzi'nin ilk dakikalarda "kasten" sakatlanması ve bu pozisyonda oyuncusunun atılmaması, 89. dakikada Malatyaspor lehine "uyduruk" bir penaltı verilip, V.Manisa'nın golcüsü Meduna'nun kırmızı kartla 3 gün sonraki Diyarbakır maçında oynayamamasının yanı sıra Vestel Manisa'nın, Diyarbakır maçına "6 eksikle" çıkıp kendi sahasında 3-0 yenilmesi ciddi tartışmalara yolaçmıştı. Bu tartışmaların odağında, Malatyaspor karşısında 4-3 galip gelen V.Manisa'nın, eksik kadroyla Diyarbakır'a 3-0 yenilmesiyle Teknik Direktör Ersun Yanal tartışmanın odağına oturmuştu. Kaleci Fevzi'nin sakatlanmasıyla sonuçlanan sert oyunun Yanal'ın tarzı olduğu yazılırken, 3 gün sonraki maçta sergilenen futbol ve eksik kadro Yanal'ı bir kez daha tartışmaların ortasına çekmişti.

Eleştiriler yoğunlaşırken, Vestel Manisa'dan iddiaları reddeden açıklamanın yapıldığı öğrenildi. hurriyetim.com.tr'de yeralan haber şöyle:

"Turkcell Süper Ligi ekiplerinden Vestel Manisaspor'da, yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, takımın adının, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlış ve şaibeli konulara karışmayacağı bildirildi.

Vestel Manisaspor Yönetim Kurulu, Diyarbakırspor yenilgisiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kendi sahasında hafta sonu Diyarbakırspor'a karşı 3-0 mağlup olan Vestel Manisaspor hakkında “satış ve şike” iddialarının ortaya atıldığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Diyarbakır yenilgisinden sonra 'Vestel Manisaspor neden 5 as oyuncusunu oynatmadı' diye soranlara öncelikle oyuncularımızdan Arda Turan ve Michael Meduna'nın cezalı olduğunu hatırlatmak isteriz. Sakatlığı nedeniyle Malatyaspor maçında da forma giyemeyen Selçuk İnan'ın sağlık durumu elverişli olmadığı için Diyarbakırspor maçında oynamamıştır. Benzer şekilde Petr Johana ve Lukas Zelenka da sakatlıklar yüzünden son maçta forma giymemişlerdir. Bu futbolcuların oynaması için son dakikaya kadar çaba sarf edilmiş, fakat maç sabahı yapılan kontrollerde oynamalarının büyük risk olduğu belirlenmiştir.”

Vestel Manisaspor'un Türk futbolunun gelişimini sağlamak için mücadele ettiği belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi: “Vestel Manisaspor'a asılsız suçlamalarda bulunanların takımı yıpratamayacağını bir kez daha tekrarlamak isteriz. Türkiye ve Avrupa'da büyük hedeflere yelken açan Vestel Manisaspor'un adı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir zaman yanlış ve şaibeli konulara karışmayacaktır.

Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü yapma onuruna erişmiş hocamızın adının da bu tip asılsız ve çirkin iddialara karıştırılmaya çalışılmasını esefle kınıyoruz. Bu konuda kulübümüze çirkin suçlamalarda bulunanlara sporda başarının, başkalarının başarısızlıkları üzerinde kurulmadığını, ancak çok çalışarak ve savaşarak kazanıldığını hatırlatırız.".."

ELAZIĞ'I İSTEDİLER AMA..
Öte yandan, Diyarbakırspor Kulübü'ne verilen 2 maç saha kapatma cezası nedeniyle Diyarbakırspor'un Galatasaray'la yapacağı maçı Elazığ'da oynamak istediği belirtilirken, federasyon maçı İzmir Atatürk Stadı'na aldı. Maç 7 Nisan Cuma akşamı saat 20.00'de başlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız