SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"V" Sembolüne Dikkat...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:47:04
A- A+ PAYLAŞ
Araçların panjurlarına takılan kırmızı-mavi ışıklar, geçiş üstünlüğünü belirten ışık ve ses sistemleri ile camlara takılan filmlere yönelik olarak denetimlerin sıkılaştırılacağı ve kurallara uymayan sürücüler ile araç sahiplerine ceza kesileceği duyuruldu. Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, kesilen cezalardan sonra, araçlardan belirtilen sistemler ve filmler sökülene kadar da araçların trafikten men edileceği hatırlatıldı. 
 
"EMNİYET AÇIKLAMASI"
 
Emniyet Müdürlüğü tarafından  konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle ; 
 
"Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Trafik Ekiplerimizin yaptığı uygulama ve kontrollerde 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 26. ve Karayolları Trafik Yönetmeliğini 63. Maddelerine aykırı hareket eden sürücülerin olduğu tespit edilmiş olup;
 
1- Geçiş üstünlüğü hakkına sahip olmadığı halde, trafikte geçiş üstünlüğünü belirtir ışıklı ve sesli ihbar işaretlerine (özellikle araçların ön panjurlarının iç kısmına kırmızı mavi yanıp sönen çakar lamba, tepe lambası ve siren takılarak) kullanmanın Karayolları Trafik Kanunun 26. Maddesi gereğince suç olduğu, aksi halde hareket eden araç sürücülerine 72 TL para cezası uygulanır, ayrıca sürücü araç sahibi değilse tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenerek bu donanımlar araçtan söktürülünceye kadar trafikten men edilir. Bu maddeye aykırı hareket eden sürücüler hakkında TCK’ nın 179.Maddesi hükümleri de uygulanır.
 
2- Trafik güvenliği açısından otomobil camlarının, sürücüye iyi bir görüş olanağı sağlaması ve sürücünün görüş alanını kısıtlamaması gerekmektedir. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 63.Maddesinde; “Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camları üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır” hükümleri bulunmakta olup, yukarıda belirtilen hükümlere uymadığı tespit edilen araçlar hakkında, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 30/1-b maddesi gereğince 154 TL para cezası uygulanır. Sürücü ihtar edilerek verilen süre içerisinde (3 gün), cam filmlerini sökmemesi halinde araç trafikten men edilir.
 
Bundan sonra ki yapılacak trafik denetimlerinde vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve cezai işlemlerle karşılaşmamaları açısından yukarıda belirtilen hususları dikkate almalarını önemle rica ederiz." 
 
V SEMBOLÜNE DİKKAT EDİLMELİ 
 
Bazı araç modellerinde karartılmış onaylı orijinal camlar bulunuyor. Bakanlığın verdiği tip onayına göre, firmalar bu tür renkli camların “E” veya “e” işaretinin yanında “V” sembolü ile göstermesini zorunlu tutuluyor. Geçmiş yıllardaki trafik kontrollerinde siyah film kaplamalı camlar ile orijinal onaylı cam ayrımı yapılmadan ceza kesilmesi sonrasında, firmalar tarafından İçişleri Bakanlığı’na bu konuyu bildiren yazılar gönderilmişti.  Camlarında "V" işaretinin bulunduğu araç sahiplerine ceza kesilmemesi gerekiyor. Söz konusu araçların bu şekilde ithal edilmesi zaten gerekli izin ve onayları almış olduğuna işaret ediyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız