SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vaadlerimizin Çok Üstünde.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:24:16
A- A+ PAYLAŞ
Ankara’da bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 19 Nisan Perşembe günü TRT Anadolu Televizyonu canlı yayın programına katıldı. 
 
TRT Anadolu Televizyonu’nun Hakan Tuzcu ve Arzu Türkdoğan tarafından sunulan “Anadolu’nun Sesi” isimli programa katılan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ankara’da bulunan bütün Malatyalılar’ı “Malatya Günleri” programına beklediklerini belirterek, görevde bulundukları 3 yıl içerisinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 
 
Belediye Basın Bürosu, söz konusu program ile ilgili şu bülteni yayınladı:
 
"Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkanlığı görevine gelmeden önce de Malatya’nın sadece şehircilik açısından değil, genel manada diğer sorunlarını da yakından takip ettiklerini belirterek, “Gördüğümüz eksiklikleri nasıl giderebiliriz, nasıl sorunsuz bir şehir ortaya çıkarabiliriz, yaşanabilir bir şehri nasıl Malatya halkına yaşatabiliriz? Bunun için de projelerimizi, planlarımızı ortaya koyduk ve çalışmaya başladık. 
 
Malatya’yı kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere 3 etap halinde planladık ve buna göre projeler hazırladık. Şehrimizi geleceğe taşımak, bölgenin cazip bir ili haline dönüştürebilmek, bölgesinde bir çekim merkezi oluşturmak amacıyla projelerimizi bir bir gerçekleştirmeye başladık. 
 
Ulaşım Master Planı, 1/25000’lik Çevre Düzeni Planı, Kent Bilgi Sistemi başta olmak üzere belediyemizi biraz daha güçlü, dinamik, kurumsal yapıya kavuşturmak bizim için önemli. Yani belediyeyi gerçekten sorunlarını iyi bilen, bunları sağlıklı projelendirebilen, bunları vatandaşın hizmetine sunabilen, kaynakları verimli kullanabilen bir yapıya dönüştürmeyi ilk hedefimiz olarak belirledik. Malatya’mız tek merkezli olup, yıllar içerisinde bunun getirmiş olduğu sıkıntılar ortaya çıkmıştır. Öncelikle trafik sorunu gibi bir sorunu çözmek adına Malatya’yı tek merkezli yapıdan kurtarmak, yeni alanlara taşıyabilmek, yeni alt merkezler oluşturmak için çalışmalarda bulunuyoruz.  
 
Malatya tek merkezli bir yapıya sahip ama şehir merkezinin etrafında 12 belediyemiz daha var, belde ve ilçe belediyelerimiz var. Bunların tamamı, yarı çap 20 kilometreyi baz aldığımız zaman düşünün o alan içerisinde 13 belediye olduğunu, bunların da tabi tüzel kişiliklerinden kaynaklanan farklı uygulamaları neticesinde o bölgede gerçekten ileriye dönük çözüm her geçen yıl zorlaşıyor. Malatya’nın büyükşehir olması bu nedenle çok büyük bir avantaj. 
 
Şunu iyi biliyoruz; şehrin gelişmesi, sorunsuz bir şehir olması beraberinde şehre yeni yatırımların gelmesini sağlıyor. Son dönemlerde baktığımız zaman gerçekten şehircilik anlamında Malatya çok hızlı bir gelişim gösteriyor. Buna paralel olarak organize sanayilerimiz ciddi manada gelişim gösteriyor, sağlık ve eğitim sektörleri Malatya’da çok iyi noktada. Son teşvik yasasından da ümidimiz çok daha ciddi atılımların yapılacağı gözüküyor. Yatırımcılara her zaman kucak açıyoruz” dedi. 
 
Son yıllarda şehirlerin birbirleriyle yarış içerisinde olduklarını, bu nedenle de tanıtıma önem verilmesi gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır özetle şunları söyledi:
 
Şehirlerin kültürel özelliklerini, folklorunu artık iller kendi çabalarıyla, kendi gayretleriyle tanıtmak zorunda. Malatya Belediyesi olarak, ilimizin tanıtımını yatırımcı açısından, turizm açısından yapıyoruz. Valilik, Ticaret ve Sanayi Odamız ve STK’larla, il dışında da programlar yapıyoruz. İl dışından yatırımcı davet ediyoruz. Japonya’dan, Kore’den, Avrupa’dan ciddi yatırımcılar davet ediyoruz. Kendi imkanlarımızı onlara tanıtıyoruz, turizm imkanlarını tanıtıyoruz. Dolayısıyla şehirleşme adına yarıştığımız kadar da  şehrimizi tanıtmak adına da bu yarışı sürdürüyoruz. 
 
Şu an gerçekleştirmekte olduğumuz, devam eden ve planlama aşamasında olan projelerimiz, seçim öncesinde vaat ettiklerimizin çok çok üzerindedir ve projelerimizi de bir bir hayata geçiriyoruz. Dolayısıyla icraatları kısa bir sürede anlatmak mümkün değil ama başladığımız projelerden kısaca birkaçından bahsedeyim; 
 
Birincisi şehrin yapılaşması, planlı büyümesi, sağlıklı bir şehir ortamı oluşturmak hedeflerimizden bir tanesi buydu. Bunun için şehir yenileme ve dönüşüm projesini başlattık şu ana kadar. Öncelikle şehrimizi yaşanabilir seviyeye getirmek için alt yapı çalışmalarını başlattık ki bu bütün şehrin ana merkezleri başta olmak üzere yani halkın yoğun kullandığı tüm noktalarda alt yapıları yeniledik. 
 
Akpınar bölgesini, burada 26 sokağımız var, tamamını yayalaştırıyoruz. İnşaatlarımız devam ediyor orda. 3 ay içerisinde tamamlayacağız. Malatya genelinde altyapısıyla birlikte 50 cadde ve sokakta düzenleme çalışmaları gerçekleştirdik. 30 cadde ve sokakta ise çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla Malatya’mızda bu sene sonu itibariyle merkezdeki bütün ana caddelerin, sokakların tamamını bitirmiş olacağız. Bu tabi merkezle kalmıyor, kenar mahalle dediğimiz semtlerde de aynı çalışmaları sürdürüyoruz. 
 
Sosyal Belediyecilik alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 4 tane semt konağı yapıyoruz, bunların içerisinde sınıflar ve atölyeler var ve bu sınıflarda ayrıca çocuklara yönelik eğitimler de yapıyoruz. 3 yıl içerisinde 14 tane çok amaçlı belediye sosyal tesis bitirildi. 4 tane semt konağının 2’si hizmete açıldı, biri bitmek üzere. Kadın Kültür ve Spor Merkezi’miz var. Tamamen bayanlara yönelik bir projemiz. Bir de sanat merkezimiz var. Sanat merkezi de gerçekten Başbakan’ımızın elinden de bir ödül aldık. Ödül aldıktan sonra projelerimizi, hedeflerimizi daha da büyüttük. Şu an bizim sanat merkezimizden eğitim alan  toplam kişi sayısına baktığımız zaman dört binleri buluyor. 42 grup burada eğitim alıyor. Ebru, tezhip, hat sanatı, fotoğrafçılık, bez bebek, kil şekillendirme gibi 21 ayrı branşta eğitimler veriliyor. Merkezimiz yeterli gelmiyor; bu nedenle Sanat Galerisi projesini de başlattık. 
 
Engellilere uygun 49 adet basamaksız otobüs Alduk. 2 tane minibüs engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Bu araçların sayısını daha da artıracağız. Yine Kent Konseyi bünyesine katmış olduğumuz Engelliler Merkezi’miz var. Şu an buradan 350 engellimiz faydalanıyor. Bütün cadde ve sokaklardaki çalışmalar zaten kaldırım yükseklikleri 10 santime düşürüldüğü için daha rahatlıyor ve bütün geçişler engellilere uygun şekilde yapılıyor. Çalışma yapılan 80 cadde ve sokak engellilere uygun şekilde düzenleniyor. Sadece bununla sınırlı kalmıyor, bütün park giriş çıkışlarımız, sosyal alanlardaki giriş çıkışlar da engellilere uygun şekilde yapılıyor. 
 
Şehri genişletmek, yeni alt merkezler oluşturmak için açtığımız yeni yollarımız var. Şu ana kadar 45 kilometrenin üzerinde yol açma çalışmasını yaptık. Şehir doğu ve batı istikametinde geliştiği için 2 kuşak yolumuz var. Bunlar biri 30 metre, biri 50 metre genişliğinde olan yollarımız; 12 kilometre ve 14 kilometre uzunluklarında. Bu yollardaki bütün kamulaştırmalar büyük oranda tamamlandı. 
 
Yine Karakavak bölgemizde yeni bir alt merkez oluşturuyoruz. Burada çok büyük caddelerimiz var. 80 metre genişliğinde, 35 metre genişliğinde cadde ve sokaklarımız var. Burası da Malatya’nın yeni bir yüzü, yeni bir kimliği olacak. 
 
Buna hemen paralel olarak büyük bir Horata Vadisi projemiz var. Burada da yaklaşık 1500 dönüm alan üzerinde bir çalışmamız var. Buranın 700-800 dönümünü yeşil alan olarak; yapay göller, botanik bahçeleri olarak bırakıyoruz. Hemen akabinde de o bölgenin; yapılaşmasını yamaçlara, dağlara verdiğimiz için o bölgede gerçekten Türkiye’nin en modern vadi projesini şu an hazırlıyoruz. Ortam bir vadi etrafında, göletlerin, botanik bahçesinin, adeta tabiat parkının içerisinde bir yaşam alanı oluşturacağız." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız