SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vaatler Gerçekçi Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:58:16
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi'nde yapılan Başkanlar toplantısını değerlendiren, Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, "Geleceğimize sahip çıkalım" dedi. 

16 Ekim İstanbul’daki MÜSİAD Genel Merkezi’nde yapılan başkanlar toplantısında alınan kararlar hakkında bilgi verdi. Başkan Bali, ülkemizin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, terörün korkunç yüzüyle sahnede yer aldığını ve kirli senaryolarla, sosyal, ekonomik ve siyasal istikrarsızlığı amaçladığını ifade etti.

Başkan Balin, terör olaylarında hayatlarını kaybeden vatandaşlara, sivil, asker, güvenlik görevlilerine rahmet dilerken, yaralılara şifa, yakınlarına sabır dileklerini iletti. 

Başkanlar toplantısında alınan kararların sonuç bildirgesini açıklayan Balin, “Terörün, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı, ideolojisi, milleti, dini, mazereti olamaz, tümüne karşıyız. Kimden geldiği, kime karşı yapıldığı önemli değildir. Hayatını kaybedenlerin kimliği değil, insan olmaları önemlidir. Düzenli toplumun unsurlarından en önemlisi, devletin, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamasıdır. Devlet, bunu sağlamak için, etkili tedbirleri, zamanında almakla yükümlüdür. Devlet, Terörle Mücadeleyi kesintisiz sürdürürken, vatandaşa da şefkatle yaklaşmalıdır. Teröre sebep olanlar ve sebep verenlerle ilgili, güvenlik ve adli takip neticelendirilerek, gereken ceza ve yaptırımlar mutlaka sağlanmalıdır. Teröre tepki göstermek, hem hak, hem görevimizdir. Bu tepkinin, terörle ilgisi olmayan vatandaşlarımıza veya kurumlara yöneltilmesi ise, toplumsal barışı zedeler. 12 Eylül öncesinde, daha kanlı bilançolarla baş ettik. 28 Şubat’ta daha ağır sosyal travmaların altından kalktık. 27 Nisan’da daha ağır siyasal krizleri atlattık. 5 Nisan ve 21 Şubat’ta, çok ağır Döviz Maliyetlerini ödeyerek ayakta kalmayı başardık. Bugünlerdeki bilançonun ağırlığı da bizi üzüyor ama geçmişteki fırtınaları nasıl atlattıysak, bu günleri de atlatacağız. Son 2 yılda, 4. defa seçime gitmemize rağmen, 1 aydır, seçim hükümetiyle yönetilmemize rağmen, ekonomimiz, küçük hasarların dışında, hala sağlam şekilde ayakta. Birilerini şaşırtarak, büyüyoruz" Ancak, Ekonomi, aynı zamanda, Beklenti Yönetimidir. Ekonomimize yön veren Yetkililerimiz, susmayıp, Ekonominin gerçeklerini, güven telkin edici bir üslupla, çokça ve yüksek sesle anlatmalıdır.

Terörün zarar verdiği bir alan da ekonomidir. Doğu ve Güneydoğu’da ticaretin büyük yara alması, bölgedeki vatandaşımızı makus bir talihe hapsetmektedir.

Çok önemli 5 ay geride kaldı. Milletimiz, 1 Kasım’da olgunlukla ve çoğunlukla oyunu kullanmalı, sandıktan çıkacak iradeye de saygı duymalıdır. Devlet ise, sandık güvenliğini sağlamalıdır. Siyasetin, 7 Haziran’dan sonra, uzlaşmaz görüntü veren tavrını doğru bulmuyoruz. Siyaset, ülkeyi yönetme ve çözüm sanatıdır.

Siyasette popülist yaklaşımları da doğru bulmuyoruz. Zamanında yapılacak doğru teşvik ve desteklerle, popülizm birbirine karıştırılmamalıdır. Millete söylenen hedef ve vaatler gerçekçi olmalıdır. Gün, birbirimizi suçlama değil, birlik olma günüdür. İhtiyacımız, huzur, güven ve pozitif istikrardır” şeklinde konuştu.

Ayrıca MÜSİAD tarafında çevre yolu üst geçitlerine "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" afişleri asıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız