SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vadide Yapılacak Konutlara Talip

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:12:29
Vadide Yapılacak Konutlara Talip
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi, Horata Vadisi'nde yaklaşık 5 bin ve Yeşilevler'de 144 konut yapmaya hazırlanıyor. 
 
Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Malatya Belediyesi tarafından yapılacak olan Horata Vadisi Projesi'nde yer alan konutlara talipli olduklarını söyledi. Boyraz, "4 bin 950 daireden oluşan sosyal donatı alanları oluşturulacak. Buranın konut işi de Esenlik üzerinden yürütülecek" ifadelerini kullandı. 
 
Esenlik olarak Yeşiltepe Yeşilevler'de bulunan konutlarının yanına 14 bin metrekare alana 144 dairelik konut yapımına başlayacaklarını söyleyen Boyraz, "Esenlik Yeşilevler, ev sahibi olacakların mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacakları bir proje olarak hazırlandı. Bir ailenin tüm ihtiyaçları dikkate alındı. 
 
Şehrin karmaşasından uzak, ama şehir merkezine yakın, şehri yukarıdan gören, havadar konumuyla dikkat çekiyor. Site, sadece kaliteli malzemeler ve titiz işçilik değil, Esenlik tarafından daha evvelki projelerinde olduğu gibi nitelikli bir sosyal çevre ve komşuluk ortamı sunuyor. Bina ve zemin etüdü yapılmış, depreme dayanıklı içinizin rahat edeceği konutlar sizleri bekliyor" şeklinde konuştu. 
 
Esenlik Genel Müdürü Boyraz, "Bilindiği gibi o bölgede kat yüksekliği konusunda problemler yaşanıyordu. Malatya Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile proje mania planına uygun hale getirildi, yüksekliği altı kat olarak belirlendi. 24'er dairelik altı blokta toplam 144 konut yapacağız. Zemin artı beş kattan oluşan daireler 150 metrekare olacak. Esenlik güvencesi ile yapılacak konutlarımızın temelini mayıs ayında atacağız, 20 ayda tamamlanacak" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız