SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vadiye Gözlem Terası

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:25:01
Vadiye Gözlem Terası
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 65 milyon yıl öncesine dayanan kaya formasyonlarından oluşan Levent Vadisi'ndeki mağaralar, güneş enerjisiyle aydınlatılacak.
     
Vali Ulvi Saran, Levent Vadisi'nde 240 metre yükseklikteki bir kayanın üzerinde yapımı süren ve bitme aşamasına gelen gözlem terasında incelemelerde bulundu. Vadinin turizme kazandırılması için yürütülen çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi veren Saran, Levent Vadisi'nin hem topografik yapısı hem de manzarasıyla doğa harikası olduğunu söyledi. 
     
Vadinin yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulabilecek, sahip olduğu jeolojik formasyonların niteliği itibariyle de bazı bilim adamlarının ilgisine konu olabilecek yer olduğunu belirten Saran, ''Vadinin iki yamacı çok dik kayalıklarla dolu. Bu kayalıkların ön cephelerinde sayısız mağara var. Öte yandan buralarda tarih öncesi dönemlerden bazı yerleşimlerin izlerine rastlıyoruz'' dedi. 
     
Fırat Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresi'nin desteğiyle vadide cam tabanlı gözlem terası inşa ettiklerini kaydeden Saran, buradan insanların vadiyi izleyebileceğini belirtti. 
     
Vadide yeni bir uygulama başlatacaklarına dikkati çeken Saran, ''Gözlem terasının hemen karşısındaki mağaraları güneş enerji sistemiyle aydınlatmayı amaçlayan bir sistemi devreye sokacağız. Dolayısıyla buraya gelen insanlar akşam saatlerinde otomatik olarak devreye girecek mağara aydınlatmalarını ve çevrenin güzelliklerini izleyebilecekler, güzel vakit geçirebilecekler'' diye konuştu. 
     
Gözlem terasının inşaatının birkaç hafta içinde tamamlanacağını bildiren Saran, terasta kafeterya açmayı da planladıklarını ifade etti. Çevredeki köylerin ürettiği yerel ürünlerin gözlem terasının çevresinde satılmasının da planlandığını belirten Saran, ''Yine gözlem terasının yanındaki kayalıkların üzerine çelik bir yapı inşa edeceğiz. Macera sporları düşkünleri, atlama sporlarına meraklı olanlar burada atlayış yapabilecek'' ifadelerini kullandı. 
     
Vadinin yamaç paraşütü için de oldukça elverişli olduğunu vurgulayan Saran, yamaç paraşütü yapılabilmesi için de çalışma yapacaklarını söyledi. Saran, vadide kampçılık, izcilik gibi sporların da yaygınlaşması için çalışacaklarını bildirdi. 
     
Vali Saran, 25 kilometre uzunluğundaki vadinin yürüyüş için de çok uygun olduğunu, vadide jeopark kurulması için çalışmalarının devam ettiğini anımsatarak, ''Buradaki topografik yapının oluşumu ile ilgili verileri insanların izleyebilecekleri küçük bir müze de yapılmasını tasarlıyoruz'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız