SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vagon Onarım Fabrikası'nın İhalesi Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Vagon Onarım Fabrikası bina ve arazisinin Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından özelleştirme kapsamında satışına ilişkin ihale 28 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirildi.

ÖİB tarafından, "Özelleştirme kapsam ve programında bulunan; Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, Kuyulu Mahallesi, 141 ada, 6 parseldeki 106.636,14 m2, 7 parseldeki 85.542,87 m2, 9 parseldeki 163.148,14 m2, 11 parseldeki 74.431,00 m2 ve 12 parseldeki 66.592,00 m2 yüzölçümlü taşınmazların üzerindeki binalarla birlikte bir bütün halinde “satış” yöntemi ve “belirli istekliler arasında ihale usulü” kullanılmak suretiyle özelleştirme ihalesi"ne ilişkin ilk teklif alma süresinde, fabrika binası ve arazisi için, burada prefabrik afet konutu üretmeyi planlayan Türk Kızılay Derneği'nden başka teklif veren olmadığı için, ikinci kez ihaleye çıkılmıştı. İkinci ihale sürecinde, taliplilerin en son tekliflerini verebilecekleri süre olarak 21 Mayıs tarihi ilan edilmişti.

Bu sürede Türkiye Kızılay Derneği'nin yanı sıra ASC Mimarlık Dekorasyon Reklamcılık İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin teklif verdikleri, ihalenin 28 Mayıs Pazartesi günü tarafların katılımıyla gerçekleştirildiği, sonucun ihale komisyonunun değerlendirmesinin ardından ilan edileceği öğrenildi.

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi (yenimalatya.com.tr)- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Erdoğan (5 yıl önce)
    Doğu ve Güneydoğudan göç alan Malatya Şehri en az bir Fabrikayı hak ediyor Öyle Dükan açar gibi Yeni sanayi sitesindeki Lokum üretim dükkanı bile Fabrika gibi anlatılıyor Bir Vagon Fabrikası veya bir Maden Fabrikası veya herhangi bir üretime dayalı fabrika olmazsı lazım İşsizlik bu şehrimizde had safadadır bir AVM bir Özel Hastane bir veya iki kişiyi kalkındırıyor bir Fabrika kurulsa en az 500 kişi çalışır Mesela Uçak Parçası da üretilebilir silah fabrikası kurulabilir yav istenilirse her haliükarda bir büyük fabrika bu ilimize kazandırılır temennimiz siysilerden bu yöndedir
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    buranın 30 yıldır satılması amacıyla verilen tüm emeklere yeni bir fabrika kurulurdu.gereksiz yatırımlar konusunda dünyaya örnek bir tez yazılır.akademisyenlere duyurulur.30 yıllık seçim sürecinde en az 50 seçime konu oldu 100 lerce olası iş konuşuldu.milyonlarca vatandaşada istihtam sağladı.yok böyle bir fabrika 30 yıllık fabrika halen çalışıyor .daha ne isteyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (5 yıl önce)
    Sağ duyu sahipleri duyun biz malatya seramik farikası olarak istedik vermediler ihaleden ihaleye iptal yine ihale asıl vagon farikası olarak açılmalıydı malatya sahiplik yapamadı hala seyirciler beşbin kişi çalışacak basit bir hikaye değil seramik dörbin kişi çalışacak üretip katkı yapalım diyorum anlayana teşekkür ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin (5 yıl önce)
    Sahipsiz şehir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Bu kacinci ihale? Bu kacinci hikaye? Bu kacinci sayabildiniz mi? Oysaki rayli sistemler icin cok buyuk bir adim atilmis olacakti. Ulvi Saran kalsaydi belki umut. Ama ondan sonrakiler ne verdi Malatyaya? Peki yereldeki yonetiler ne yapti? Ve sonunda burayi depo yapmayi basardilar elinize saglik Malatyaliyi keklemek icin bakin burayi degerlendirdik dedirttiler sonunda. Gerci daha belli de degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Depo değil..Ne olacağını siz de biliyorsunuz ama aksini ifade ediyorsunuz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (5 yıl önce)yms isimli kullanıcı yorumuna
    Ne olacagi belli evet ama ne zaman ? Malatya da hersey secime kadar... Kaç kere söyledik biz çocuk sana Bir türlü kulak asmadin lafimiza Hadi birak onlari gel yanimiza
    0
    0
    Yanıtla