SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vagon Onarım İçin Kim, Ne Yapıyor?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Mücahit Fındıklı, vagon onarım fabrikasını kapsayacak olan tekstil projesi kapsamında 10 bin kişinin istihdam edileceğini bildirdi.

MTSO Meclisi, Temmuz ayı toplantısını Özel İdare Salonu'nda Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yaptı. Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Mücahit Fındıklı, vagon onarım fabrikası ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Fındıklı, şu anda TCDD'den alınarak Maliye Bakanlığı'na devredilen vagon onarım fabrikası için Ankara'ya bir proje ile gitmek gerektiğini belirterek, "Bu konuda, yaptığımız tartışama da, bu bölgenin özellikle tekstil bölgesi haline gelmesi. Yani bu bölgenin tekstil ve konfeksiyonda üretim ve eğitim üssü haline dönüşmesini çok arzu ediyorum. Bu konuyla ilgili ham çalışmalarımızı işadamları grupları ile paylaştık. Ana lokomotif olarak Çalık Grubu şu anda çalışmalara başladı. İstanbul Üniversitesi'nden bir profesör arkadaşımızda danışmanlık yapıyor. İleride Allah nasip ederse, o bölge de 30 tane konfeksiyon fabrikası ile birlikte 10 bin kişini çalışabileceği ve aynı zamanda da insan kaynaklarını da içerisinde yetiştiren bir üretim ve eğitim üssü olacak. Bunu kararını aldık. Bu proje üzerinde 3-4 yıldan beri çalışıyoruz" diye konuştu.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın bu konuda ciddi bir yatırım yapacağını söyleyen Fındıklı, "Bu konuda çalışma yapan Malatya İşadamları Derneği (MİAD) ve lokomotif görevini üstlendiği için Ahmet Çalık'a teşekkür ediyoruz" dedi. Fındıklı, Malatya'da 5 yıldızlı bir otelin kurulması için yine MİAD ve Ahmet Çalık'ın bir çalışma içerisinde olduğunu da söyledi. Fındıklı, "İstanbul'daki işadamlarımız ile bu konudaki çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Fındıklı, Kayısı Festivali'nde İstanbul'daki işadamlarının Malatya'ya gelmesinin vagon onarım fabrikası ve 5 yıldızlı otel konusunda 2 projenin hayata geçirilmesi için önemli adımların atıldığını ifade etti.

TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, Akçadağ'a Mermer Organize Sanayi Bölgesi kurulması için başlattıkları çalışmaların devam ettiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız