SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vagon Onarım'da Son Olay!..

A- A+ PAYLAŞ

Vagon Onarım Fabrikası olarak yapımına 1978’de başlanan, 1980’li yıllarda bu amacından vazgeçilmesine rağmen inşaatı büyük ölçüde tamamlanan, ancak “ne yapılacağına” uzun süre karar verilemeyen, geçtiğimiz haftalarda da Özelleştirme kapsamına alınan tesisin, “boş” binaları, daha önce birçok kez hırsızların hedefi olmuştu. Son olarak, tesisin lojman bölümündeki dairelerin kalorifer peteklerini sökmeye çalışan hırsızlar, jandarmayı farkedince, araçlarını olay yerinde bırakıp kaçtılar. Jandarmaya göre araçta bıraktıkları cep telefonu nedeniyle, iki zanlının daha sonra yakalandığı belirtilirken, polisin yaptığı bir başka açıklama ise, olayı daha ilginç kıldı.

JANDARMAYA GÖRE..
Yeşilyurt İlçesi Kuyulu Köyü yakınlarında bulunan Vagon Onarım Fabrikası’na ait lojmanda kalorifer peteklerini sökerek, beraberlerinde götürdükleri pikaba yüklemek isteyen şahıslar, geçtiğimiz Cumartesi sabaha karşı 03.00 sıralarındaki bu faaliyetleri sırasında, Jandarma devriyesi tarafından farkedildiler. Bunun üzerine 2 şahıs, Levent marka pikabı olay yerinde bırakıp, karanlıktan yararlanarak kaçtılar. Yapılan araştırmada, aracın 62 yaşındaki R.D. adlı şahsın üzerine kayıtlı olduğu belirlenirken, araçta bir adet cep telefonu bulundu. Cep telefonunun 27 yaşındaki B.Ç. adlı şahsa ait olduğu saptanırken, telefonunu araçta unutan bu şahıs ile olay sırasında birlikte olduğu belirtilen 25 yaşındaki eniştesi V.K. yakalandı.

İki şahsın, “Resmi Kurum ve Kuruluştan Hırsızlık” suçlamasıyla gözaltına alındıkları, haklarındaki yasal işlemin sürdürüldüğü belirtildi.

POLİS AÇIKLAMASINA GÖRE..
Vagon Onarım Fabrikası'ndaki olayın zanlısı olduğu öne sürülen B.Ç. adlı şahsın, olay yerinde bırakılan pikapla ilgili olarak, "çalındığı" gerekçesiyle il merkezinde polise başvurduğu, polis açıklamasıyla ortaya çıktı.

Polisten bu konuda yapılan açıklamada ise, özetle, "08.07.2006. günü saat:08.30 sıralarında polis merkezine gelerek müracaatta bulunan B. Ç. ikametinin önüne park ettiği 44..plaka sayılı aracının çalındığını beyan etmiş ve gerekli işlemler yapılırken, Yeşilyurt Jandarma Komutanlığı idaresinde 08.07.2006 günü akşam saatlerinde hırsızlık olayını gerçekleştirirken aracı terk ederek 4-5 kişinin kaçtıklarını ve Yeşilyurt Jandarma Komutanlığı tarafından arandıkları bildirilmesi üzerine, B. Ç.’nin bahse konu adreste hırsızlık olayına karışmış ve aracını terk ederek kaçtığı anlaşılmış olup, şüpheli C.Savcısının talimatıyla Jandarma ekiplerine teslim edilmiş, olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir."denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız