SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vagon Şasesinden Köprü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, vagon şaselerinden yapılan köprü ile bir köyün ulaşım sorunu giderildi.

Akçadağ İlçesi Taşevler köyünde yapılan köprünün açılışı yapıldı. Taşevler köyü muhtarı ve köy ihtiyar heyeti tarafından organize edilen açılış törenine, İl Özel İdaresi genel sekreter yardımcısı Murat Türksoy, birim daire müdürleri ve Akçadağ İlçe Encümeni Battal Tuncal,Köy Muhtarı Kadir Fidan,köylü vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Türksoy şunları söyledi: "Pratik çözümler ile insanların ulaşım ihtiyacına cevap veren vagon köprülerin bir tanesini daha burada yapmış bulunuyoruz. Bu köyümüzün köprüye çok ihtiyacı vardı. Dere yatağının yağmur ve kar sularından dolayı taşması halkın ulaşımını engellemekteydi. Zor şartlar altında ulaşım sağlayan vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermek için burada köprü yapılması karalaştırıldı. Vagon şaselerinden yapılan bu
köprünün uzunluğu 13 metre, genişliği 5.70 metreyi bulmaktadır. 113 bin TL'ye mal olan bu köprünün yapılması köylü vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu köprünün yapılmasında başta sayın valimize, Akçadağ kaymakamımıza, ilçe encümenlerine, muhtarımıza, mühendislere ve çalışanlara sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Köy Muhtarı Kadir Fidan da "Geçmişte birçok zorluklar yaşanmasına ve can ve mal kaybına sebep olan bu yerde artık bir köprü var. Bu köprünün yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu davetimize katıldığınız için de sağ olun, var olun'' dedi.

Ayşe Alagöz isimli kadın ise, "70 yıldır bu köyde yaşıyorum. Bu köprü yapılmadan önce karşıya geçmek istediğimizde yarımıza kadar suya giriyorduk. Bütün ihtiyaçlarımızı karşıdaki yola kadar getiriyor oradan sonra evimize ulaşmak için eşekler sırtında suya girerek evimize gidiyorduk. Köprü yapanlara teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız