SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vagonda Eğitim Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 'Yeşil Kutu Çevre Eğitimi' projesi kapsamında, 'Uygulamalı Vagon Eğitim Semineri' başladı.

Çevre ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bölgesel Çevre Merkezi işbirliğinde düzenlenen 'Yeşil Kutu Çevre Eğitimi' projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen 'Uygulamalı Vagon Eğitim Semineri', Devlet Demiryolları Malatya Gar'ı tarafından özel olarak yaptırılan yeşil kutu vagonda başladı.

1 Mayıs akşamına kadar devam edecek seminere, merkez okullarından 15 idareci ve öğretmen katılıyor. Seminer sonunda, seminere katılan idareciler aktif olarak bu projeyi uygulamalı olarak tüm okullarda öğretmenleri bilgilendirecekler.Öğretmenler de, öğrencilerin bilgilenmelerini sağlayacak.

Seminer açılış töreninde, Çevre ve Orman Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Enver Kurgun, Çevre ve Orman İl Müdürü Cumali Sayın, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Meteoroloji Müdürü Necip Duman ve TCDD.5.Bölge Müdürü Ahmet Şener konuşma yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut konuşmasında, Malatya'da ilk olarak gördükleri yeşil vagon ve proje için gelenlere teşekkür etti. Eğitimin her zaman bir ihtiyaç olduğunu, çağımızın bilgi çağı olduğunu vurgulayan Bulut, "Projenin amacına ulaşması ve çevre bilincinin artması sayesinde atık olan birçok maddenin geri dönüşümün sağlanacak olması ekonomiye de katkı yaratacaktır" dedi.

Bulut, bu tür projeleri önemsediklerini vurguladı. Malatya'da okullarda atık kağıt toplama kampanyası çerçevesinde 200 ton kağıt toplandığını dile getiren Mehmet Bulut, ayrıca okullarda ücretsiz olarak eğitim sezonu başında dağıtılan kitapların eğitim sezonu sonunda toplanarak değerlendirileceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız