SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vah Vah.. Malatyaspor Bu Durumda mı?!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk, beraberinde 2. Başkan Fahrettin Eserdi, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Ali Cengiz olduğu halde, hafta başında Ankara’ya uçarlar.

Amaçları, Türkiye Futbol Federasyonu’nda Malatyaspor’un işleriyle ilgili görüşmelerde bulunmaktır. Bu doğrultuda TFF Genel Sekreter Yardımcıları Gıyasettin Şenman, Adnan Ersan, Özcan Şepik, Profesyonel İşler Müdürü Zafer Önder İpek, Gözlemci ve Temsilciler Kurulu Müdürü Baki Şahin ile görüşürler.

Akşam saatlerinde işleri biter ve hemen Malatya’ya dönmek isterler. Çünkü Malatyaspor hafta sonu Elazığspor’la kritik bir maç oynayacaktır; bir an önce Malatya’da olmaları gerekmektedir. Ancak o gün Ankara’dan Malatya’ya uçak bulunmamaktadır. Yanlarında araç da getirmemişlerdir. Çaresiz otobüsle Malatya’ya döneceklerdir.

İşadamı Başkan İlhan Kavuk, 15 yıldır otobüsle seyahat etmemiştir, AŞTİ’yi (Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali) görmüşlüğü de yoktur. Ama yol işi kısmet işidir, nasibinde otobüsle yolculuk vardır, kerhen otobüs yolculuğuna razı olur. Otobüslerde yer de yoktur, rica-minnet bir yerlerden ayarlanır ve otogara hareket edilir.

“Heyet” otogara girdiğinde pek tanınmak istemez, çünkü Malatyaspor meselesi her Malatyalının kendisini fikir beyan etmekte zorunlu saydığı bir meseledir. Mümkün mü? Kısa sürede fark edilirler, Malatyalılar etraflarını sarar, Malatyaspor’a yardım sözü verenler, yaptıkları yardımın takibini isteyenler, yaptığı işle katkı sağlayacağını düşünüp kartlarını uzatanlar, Malatyaspor’un halini soranlar derken etraflarında hatırı sayılır bir kalabalık oluşur. Malatyaspor yöneticileri etrafta biriken kalabalıkla bir anda “asker uğurlaması” görüntüsü verirler.

O sırada çevredekilerden birinin şöyle dediği duyulur:

“Ya Malatyaspor bu kadar mı kötü duruma düştü? Koskoca başkan bile otobüsle yolculuk ediyor?”

Bu söz, Malatyaspor’un 1970li yıllarda yaşanmış ve daha önce malatyahaber.com sütunlarında anlatılmış bir öyküyü anımsatır.

1970lerin ortaları.. Dönemin Malatyaspor Başkanı merhum Sami Nebioğlu, Mıho Osman lakaplı Osman Çağlı, Gazeteci Merhum Erhan Kırçuval ve işadamı Hüseyin Bingöl transfer görüşmelerinde bulunmak üzere İstanbul’a giderler. Görüşecekleri teknik direktörler ve futbolcuları etkilemek, yani “poz yapmak” amacıyla, konaklamak için tarihi Pera Palas Otelini tercih ederler.

O Pera Palas ki uluslar arası yayın organlarının bugün bile “ölmeden önce görülmesi gereken yerler” listesinde baş sıraları çekmektedir.

İşadamı Kemal Derinkök, Malatyaspor’a dönemin şartlarına göre hatırı sayılır bir para sözü vermiştir. Aslında Derinkök’ün getireceği paraya güvenildiğinden, Pera Palas’ta kalmakta bir sakınca görülmemiştir.

Yeri gelmişken, Pera Palas’ın işletmesini bu tarihlerden sonra alan hemşerimiz merhum Hasan Süzer’in, oteli Malatya’nın ve Malatyaspor’un hizmetine bedelsiz açtığını, defalarca ücret almadan konuk ağırladığını, “ağırlanmanın” baş aktörlerinden birinin eskiden Turizm İl Müdürlüğü yapmış, bu bakanlığın Kültür Bakanlığıyla birleşmesiyle Kültür ve Turizm Şube Müdürü olan, değişik dönemlerde yöneticilik yapmış, halihazırdaki yöneticilerden Ali Cengiz’in çektiğini; resepsiyonun bilmeden hesap sorduğu durumlarda “101 numaraya yaz” (Atatürk’ün kaldığı ve bir çeşit müzeye dönüştürülmüş, müşteri alınmayan oda) dendiğini anımsatalım.

Malatyaspor yönetimi bir süre otelde kalır, transfer görüşmeleri yapılır, kendi olanaklarıyla bir süre hesap ödenir. Ne var ki Derinkök’ün sözünü verdiği para bir türlü gelmemektedir. Masraflar da çekilecek gibi değildir, otelden yiyip içemezler. “Ne yapalım, ne edelim” diye düşünürken akıllarına dışarıdan domates, biber, salatalık peynir vesaire satın alıp, otelde yemek gelir. İyi de bunu koskoca otele nasıl sokacaklardır?

Tabii bu anda imdada Erhan Kırçuval zekası yetişir; merhum manavdan satın aldığı sebzeleri, peyniri, zeytini Beyoğlu’nun meşhur Mis Pastanesi’ne götürür, oradaki çalışana 2,5 lira bahşiş verir ve bunları bir güzel paketlettirir. Paket otele sanki pastaymış gibi sokulacaktır.

Bir odada toplanırlar, atıştırmaya başlarlar, o esnada Osman Amca’nın susayacağı gelir, zile basar, kat görevlisi gelir ve ondan su ister. İçeri girdiğinde ekibin “hıyar ekmeğe düştüğünü” gören kat görevlisi, “bunlar hesap ödemeden kaçacaklar” zannıyla otel idaresini hemen durumdan haberdar eder. Heyet, bir vesile otelden dışarı çıkmaya kalktığında resepsiyondan seslenilir:

“Beyler otelimizin prensibi gereği ara hesap alıyoruz. Hesap lütfen...”

Kaçıp göçmeyeceklerini görevliye anlatamazlar. Çaresiz ara hesap ceplerdeki parayla görülür.

Zaten kısa bir süre sonra Kemal Derinkök’ün parası gelir, Malatyaspor heyeti “zenginler”..

FOTOĞRAFLAR: Malatyaspor Başkanı Kavuk ve Basın Sözücüsü Cengiz, Ankara Otogarı'nda otobüsün kalkışını beklerken..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız