SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vahşet Cezasız Kalmasın Diye.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:38:32
A- A+ PAYLAŞ

Eskişehir’de üniversite öğrencisinin bir kafeden sahiplendiği kediyi işkence yaparak öldürdüğü video görüntülerini servis yapan A.T. olayın cezasız kalmaması için videoyu paylaştığını söyledi.

Telefonla İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan üniversite öğrencisi A.T., M.C.A ile aralarında husumetin bulunmadığı, videoyu vicdan azabı çektiği için yayınladığını söyledi.

M.C.A ile sevgili olmadıklarını ifade eden A.T., sözlerine şöyle devam etti:

“Ben şuanda Adana’dayım. Dün geceden bu yana sürekli bana hakaret ediyorlar. Kimlik numarama kadar her şeyim yayınlanmış. Kimin yayınladığını biliyorum ve bu kişiyi savcılığa vereceğim. Biz M.C.A. ile hiç yüzyüze gelmedik. Yazılanlar gibi sevgili de olmadık. Biz sadece arkadaştık. M.C.A.’ın kendisi gönderdi bu videoyu bana. Tahminimce kediyi Eylül 2013’de öldürdü. Benden önce bu olayı kime anlattıysa inanan olmamış. Bana videoyu 17 Kasım 2013 tarihinde gönderdi. Ben de bu videoyu paylaşmak istedim. Ancak karşımda psikopat biri olduğu için korktum. Bu videoyu saklamaya dayanamadım. İki gün önce M.C.A’ın ve benim tanıdığım ortak bir arkadaşımıza bahsettim. O da kesinlikle bu videoyu yayınlamam gerektiğini ve yanımda olacağını söyledi. Dün de birkaç hayvansever arkadaşıma bu videoyu gönderdim, onlarda kesinlikle paylaşmam gerektiğini söylediler. Ben de yapılması gereken şeyin bu olmasını düşündüm ve videoyu paylaştım. Fakat suçlu durumuna ben düştüm. Asılsız suçlamalar yapan Ankara’da bulunan bir kadın bana saldırdı. Benim M.C.A. ile kişisel hiçbir sorunum yok. Dün gece M.C.A. ile telefonla görüştük. Ben bunu yapmak zorunda olduğum için yaptım. Bu yaptığı şey, hiç doğru olmadığı için, savcılığa da şikayet ettim. Videoyu paylaştıktan sonra M.C.A bana mesaj atarak, çok yanlış bir şey yaptığımı söyledi. Ben mesajı ciddiye almadım. Benim onunla kişisel sorunlarımın olduğunu düşündüğünü söyledi. Ben de durumun sadece yaptığı davranıştan ötürü olduğunu söyledim. O yanlış bir şey yaptı ve bunun cezasını çekti.”

ÜNİVERSİTENİN TEPKİSİ..

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü, kedinin karnını deşerek ölüme terk ettiği insanlık dışı görüntüleri sosyal medyada paylaşan üniversite öğrencisini kınadı. 

Üniversitenin resmi internet sitesinde, ‘Kamuoyunun Bilgisine’ başlığı ile yapılan açıklamada, sosyal paylaşım ve çeşitli iletişim sitelerinde yayınlanan üniversitenin Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi M.C.A.'nın, hayvan haklarını ihlal eden ve kendilerini derinden üzen video görüntülerinin nefretle kınandığı belirtildi. Açıklamada “Yapılan fiil ile ilgili olarak, söz konusu öğrenci hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, fiilin Üniversitemiz Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılması konusundaki hassasiyetimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Gençlerimizin insani bir takım değerlere bağlı ve etik kurallar çerçevesinde yetiştirilmeleri konusunda, toplumda her kesimin gerekli hassasiyeti ve özeni göstermesi hepimizin ortak arzusudur” denildi.

SERBEST BIRAKILDI..

Bu arada üç ay önce bir kafede sahiplendiği kedisini, yatağını kirletti diye öldürerek görüntüleri paylaşım sitelerinde yayınlayan üniversite öğrencisi, tatil için geldiği Bartın'da gözaltına alındı. İfadesi alınan üniversite öğrencisi daha sonra serbest bırakıldı. 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Edebiyat Bölümü öğrencisi M.C.A., bir kafede görüp sahiplendiği kedisini yatağını kirletmesi nedeniyle bıçakla bağırsaklarını dışarı çıkartıp öldürmüş ve görüntüleri paylaşım sitelerinde yayınlamıştı. Paylaşım sitelerinde kedi kesme ve öldürme görüntüleri tepki çekmiş, hayvanseverler tarafından imza kampanyaları başlatılmıştı. Üç ay önce çekildiği belirtilen görüntüde, kedinin bıçakla bağırsaklarını deşerek ölümüne sebep olan M.C.A., memleketi Bartın'da polisler tarafından gözaltına alındı. İfadesi alınan M.C.A., daha sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız