SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vahşete Ceza Yağdı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 6 yaşındaki özürlü Büşra'nın işkence sonucu ölmesi sebebiyle, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada yargılana anne ve babaya toplam 33’er yıl, annenin dostu olduğu öne sürülen şahsa ise 8 yıl hapis cezası verildi.

Malatya merkez Gürsel Mahallesi 23. Sokakta 26 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen olayda, baba A.D.,6 yaşındaki kızı Büşra'yı yalnız ve baygın vaziyette bulmuştu. 6 yaşındaki bedensel engelli Büşra, kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde hayatını kaybetmişti. Yapılan otopside küçük kızın vücudunun muhtelif yerlerinde dayak izi ve sigara yanığına rastlanması nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan anne Rahime D. ile baba Asım D. ve annenin dost hayatı yaşadığı önü sürülen Ali T. sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayla ilgili olarak, "İhmal sonucu ölüme neden olmak, kendini savunamayacak çocuğa eziyet etmek ve kasten yaralamak" suçlamasıyla açılan davada, cahil olduğu belirlenen anne Rahime D. ve ilkokul mezunu baba Asım D. hakkında "İhmal sonucu ölüme neden olmak, kendini savunamayacak çocuğa eziyet etmek ve kasten yaralamak" suçlarından toplam 33'er yıl, olayda küçük çocuğun üzerinde sigara söndürmekle suçlanan ilkokul mezunu Ali T. hakkında ise "Kendini savunamayacak çocuğa eziyet etmek" suçundan 8 yıl hapis cezası verildi.

Bu arada daha önce mahkemede okunan raporda, çocuğun eziyet ve işkence gördüğünün sabit olduğu aktarılarak, özürlü çocuğun cinsel organı çevresinde sigara ve yanık izlerinin bulunduğu kaydedilmişti.

Öte yandan mahkemede ifade veren küçük Büşra'nın ağabeyi 13 yaşındaki M.D, kardeşi Büşra'nın özürlü olduğunu ve Ali T.'yi evlerine gelip gitmesinden dolayı tanıdığını, kardeşi Büşra'nın üzerinde sigara söndürdüğünü söyledi. Babasının da bir kez Büşra'yı döverken dişini kırdığını belirtti.

Büşra'nın ablası 11 yaşındaki A.D. ise, kız kardeşinin hem annesiyle babası tarafından dövüldüğünü hem de evlerine gelip giden Ali T.'nin kardeşinin üzerinde sigara üzerinde söndürdüğünü söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız