SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Vahşet''e Tepki ve İncelemeler..

A- A+ PAYLAŞ

Çocuklara yönelik şiddetin "vahşet" boyutlarında yaşandığı Çocuk Yuvası'na ziyaretler ve olaya tepkiler sürüyor. Bu arada, temizlik şirketinin sahibi yeni iddialarda bulundu.

ŞİRKET SAHİBİNİN YENİ İDDİALARI..
Çocuklara yönelik şiddet uygulandığı tespit edilen Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'na çocuk bakıcısı temin eden şirketin sahiplerinden Hüseyin Öztop, görevden alınan Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Yıldız'ı suçladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan GÜLBA Temizlik Şirketi yetkilisi Hüseyin Öztop, "Vasıfsız elemanları değiştirmek istedim. Yuva müdürü Niyazi Bey'e söyledim. Kabul etmediler. Bunlar tecrübeli görevliler dediler" iddiasında bulundu.

Tutuklanan personelin geçmiş dönemden kalanlar olduğunu belirten Öztop, "1 Temmuz 2005 tarihinde şirket olarak işi aldık. Temizlik işçisinin yanı sıra bakıcı da verdik" dedi.
Kendilerinin işveren olduğunu, işin sahibi olmadıklarını söyleyen Öztop, "Biz işçiyi veririz, görevlendirmeyi kurum yapar. Bize bıraksalardı, yontulmamış, cahil insanları çalıştırmazdık. Yuva müdürüne, eski görevlileri değiştirelim dedik. Kabul etmediler. Israrla bu kişilerin devam etmesini söylediler" diye konuştu.

Bu olaylardan sonra Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişi Bölümü mezunu 10 kişinin adresini tespit edip davet ettiklerini dile getiren Öztop, "İşe çağırdığımız 10 kişiden 5'i geldi. Göreve başlayanların 2'si ise çocuk bakıcılığı yapamayacaklarını belirtip ayrıldı. Yine gazetelere ilan verdik. Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu adaylar alacağız." diye şeklinde konuştu. Öztop, tutuklananlar arasında bulunan 3 şirket personelinin birinin lise, 2'sinin ise ilkokul mezunu olduklarını kaydetti.

DSP HEYETİ..
DSP tarafından bir heyet Çocuk Yuvası'nda incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi. Aileden Sorumlu Devlet Eski Bakanlarından Melda Bayer ile eski milletvekili Nazif Topaloğlu, DSP İl başkanı İbrahim Demirhan ile birlikte Çocuk Yuvası'nda gelerek burada yetkililer ile bir görüşme yaptı.

Bayer" Biz DSP heyeti olarak geldik. 57. Hükümette son dönemde Kadın Aileden Sorumlu Devlet bakanlığı yaptım. O sorumluluk bilinci içerisinde arkadaşlarla birlikteyiz. Bu çocuklar hepimizdir. Hele de böyle anlamlı bir günde Cumhuriyetin 82.Yıldönümünde bu çocuklarla birlikte olmaktan mutluyuz. Yolunda gitmeyen olayları ve burada yaşananları şiddetle kınıyoruz, çağ dışı bir durum. Bunun diğer kurumlarda olmaması için elimizden ne geliyorsa, dışarıdan muhalefet görevimizi şiddetle yapacağız, yerine getireceğiz. Önemli olan kadro sorunudur. Benim ve arkadaşlarımızın tespiti. Kalifiye elaman eksikliği had safhadadır."dedi.

DYP HEYETİ..
Doğru Yol Partisi Genel Merkezi'nden bir heyet Malatya'ya geldi.

0-6 yaş Çocuk Yuvası'na gelen ve yuvada çocukları kalan annelerle yuva önünde görüşen Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Timur Görgün ve partinin kadın kolları genel başkanı Aysel Soylu, yuvada çocukları kalan ve kendilerine çocukları gösterilmeyen anneler ile yuva önünde sorunları dinledi. Çocuklara uygulandığı iddia edilen şiddetle ilgili bilgi alan DYP heyeti, basın mensuplarına açıklama yapmadı. Heyet, yuvada inceleme yaparak, ailelerle görüştükten sonra açıklama yapacaklarını söyledi.

BEDÜK'TEN BAŞBAKANA..
DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya eski valilerinden Saffet Arıkan Bedük, Başbakan'a, Malatya'da çocuk yuvasında yaşanan olaylara ilişkin sözlerine tepki göstererek, "Başbakan'ın ağzından çıkanları kulakları duymayabilir. Ama millet gayet iyi duymakta ve bunları not etmektedir" dedi.

Bedük, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke gündemine oturan Malatya Çocuk Yuvası'nda meydana gelen olaylarla ilgili sözlerine tepki göstererek, "Sorumluluk sahibi hiçbir Başbakan'a yakışmayacak türden sözlerdir" dedi.

Başbakan'ın, şiddete maruz kalmış yetim yavrulara sahip çıkacağına, kendi iktidarının, kendi partisinin bakanına sahip çıkmayı tercih ettiğini ileri süren Bedük, Başbakan'ın "Bakan'ı Türkiye'ye ben göndermedim" şeklindeki açıklamasının da, bu olaya bakışının ve algılayışının dışavurumundan başka bir şey olmadığını belirtti.

Bedük, "Sayın Başbakan her sıkıştığında kendinden öncekileri suçlamayı alışkanlık haline getirmiştir. Sadece 20 bin kimsesiz çocuğa devlet ve millet adına bakmakla sorumlu bir kurumda 3 yılda hiçbir şey yapılmamıştır. 3 yılda hiçbir şey yapmayıp, sonra da kendinden öncekileri suçlamak abesle iştigaldir" dedi. "Başbakan'ın ağzından çıkanları kulakları duymayabilir. Ama millet gayet iyi duymakta ve bunları not etmektedir" diyen Saffet Arıkan Bedük, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan, sorumluluğu üzerinden atma telaşı içindedir. Araba bagajından çocuklara çikolata dağıtmak dışında, bu hükümetin ve Başbakan'ın yaptığı hiçbir şey yoktur. 'Bana dokunmayın, bakanıma dokunmayın, vekilime dokunmayın, bürokratıma dokunmayın' anlayışıyla devlet yönetilmez. Malatya olayı milletin vicdanına dokunmuştur. Acaba sayın Başbakan'ın vicdanı rahat mıdır? Sayın Başbakan 'Medya yargısız infaz yapıyor' diyor. Şimdi soruyoruz: Sizin ve partizanca atadığınız idarecilerin sorumsuzluğunu medya olmasaydı millet nereden öğrenecekti? Çocuklara karşı işlenen günahlar, medya olmasaydı nasıl ortaya çıkacaktı? Medyaya teşekkür etmek yerine onları suçlamak ancak despot yönetimlerde olur. Türkiye'de insanların haber alma hürriyeti vardır ve bu hürriyeti hiçbir güç engelleyemez."

MAZLUM-DER'İN TEPKİSİ..
Malatya Çocuk Yuvası'ndaki şiddet olaylarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Mazlum Halkları Koruma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şube Başkanı Hüseyin Sarıgül, duyarlı ailelerin çocuklarla ilgilenmesini istedi ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için önlem alınması gerektiği bildirildi.

Çocukları yuvada olan birkaç ailenin derneklerine başvurduğunu ve avukatları aracılığıyla dava açılacağını ifade eden Sarıgül, "Bu ve benzeri kurumları sürekli takibe alacağız. Duyarlı aileleri, bu kurumlara gelerek, en az 1 çocukla yakından ilgilenmeye çağırıyoruz. Bu tür kurumlar sivil toplum kurumlarının denetimine açılmalı" dedi.

TÜRKAN SABANCI'DAN TEPKİ..
Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı, Malatya 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nda yaşananların bir insanlık suçu olduğunu belirterek, "Bu çocuklar devletin kucağında maalesef şefkat değil, eziyet görmektedir" dedi.

Türkan Sabancı, Bahçelievler'de bulunan Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilenen ve onlara çeşitli hediyeler veren Sabancı, Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşananların bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Sabancı, "Bugün devletin bakmakla yükümlü olduğu 0-17 yaş arası 20 bine yakın çocuğumuz var. Bu çocuklar çeşitli sebeplerle mecbur oldukları için bu çeşit bir yaşamın içine girmişler, hepsi anne-baba şefkatini devletin kucağında aramaktadır. Ancak Malatya'da yaşananlar göstermiştir ki, bu çocuklar devletin kucağında maalesef şefkat değil, eziyet görmektedir" dedi.

ÇOCUKLAR TATİLE GÖTÜRÜLECEK..
Malatya 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nda kalan çocukların 15 günlük bir tatile götürüleceği bildirildi.

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne vekaleten atanan Dr. Suat Yalçınsoy, yuvada yaşanan olayların sona ermesinden sonra çocuklar için bir tatil planlandığını söyledi. Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün bakıcıların şiddetine maruz kalan çocukları rehabilite etmek amacıyla İstanbul ya da Kocaeli'ne tatile götürmeyi planladığını ifade eden Yalçınsoy, "Eğer bu tatil gerçekleşirse, 15 günlük süre zarfında çocuk yuvasında bir dizi tadilat yapılacak" dedi.

FOTOĞRAF: DSP Heyeti inceleme sonrası açıklama yaparken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız