SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vaize 3 Ayların Önemini Anlattı

0
Güncellendi - 2017-03-31 20:26:33
Vaize 3 Ayların Önemini Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi mübarek üç ayların başlangıcı münasebetiyle bu ayların önemi anlamak adına “Üç Ayların Önemi” konulu konferans düzenledi.

Büyükşehir Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Malatya İl Müftülüğü’nden Vaize Yasemin Çatı, Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Kadın Meclisi üyeleri ve gönüllüler katıldı.

Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, üç ayların önemi anlatmak için Malatya İl Müftülüğünden hocaların geldiğini belirterek, üç ayların öneminden bahsedip vaizlere ve katılımcılara teşekkür etti.

29 Mart itibari ile 3 ayların ilk gününe yani Recep Ayı’nın ilk güne girdiğimizi belirten Vaize Yasemin Çatı, “Kameri takvimin 7,8 ve 9. ayları olan 3 aylar Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Osmanlı kültüründen bu yana Ramazan ayları her zaman canlı ve diri olmuştur. Gerek dini gerek geleneksel olarak 3 ayları karşılama adına bir heyecan duyarız.” diye konuştu.

Yasemin Çatı, Peygamber Efendimizin 3 aylar ile ilgili “Recep Allah’ın, Şaban benim ve Ramazan ümmetimin ayıdır” diye buyurduğunu ifade etti. Çatı, “Bunun anlamı Recep ayında Allah’a Şaban ayında Peygambere ve Ramazan ayında da müminlerin kurtuluşa erişmesi anlamına gelmektedir. O yüzden sonsuz hayatımız için bu ayları ve geceleri birer fırsat bilerek en iyi şekilde değerlendirmeli ve bol bol tövbe etmeliyiz.” dedi.

Çatı,  zamanında kılmadığımız namazlarımızı hesaplamak gerektiğini ve bu kaza namazlarımızı kılmamızın çok önemli olduğunu söyleyerek, üç ayların bunun için güzel bir fırsat olduğunu belirterek sözlerini noktaladı.

Program sonunda katılımcılar Vaize Yasemin Çatı ile beraber dualar ederek programı sonlandırdılar.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız