SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vakıf Eserlerini İncelediler

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:57:08
Vakıf Eserlerini İncelediler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki vakıf eserleri, yetkililer tarafından incelendi. İncelemede bazı vakıf eserlerinin restorasyon kapsamına alınması kararlaştırıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile beraber Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanı Suat Faruk Giray, Vakıflar Bölge Müdür Vekili Ihsan Özyurt ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü teknik ekibi; Poyraz Konağı, Sıddı Zeynep Türbesi, Ali Baba Türbesi, Karahan Camii, Toptas Camii, Vaiz Ocağı, Ulu Camii, Sahabe-i Kübra, Kale surları ve Silahtar Mustafa Pasa Kervansarayı’nı gezerek incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemelerde Vaiz Ocağı’nın kamulaştırılması ve restorasyonunun yapılması, Toptaş Camisi’nin restorasyonuna başlanabilmesi için işlemlerin hızlandırılması, Ali Baba Türbesi’nin restorasyonun yapılması, Sahabe-i Kübra Medresesi’nin restorasyonunun yapılması için çalışmalar yapılacağı bildirildi.

Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda da bulunan kursları gezerek kurs öğretmenleri ve örgencileri ile sohbet eden yetkililere bağlama ile mini müzik dinletisi sunuldu.

İncelemeler sırasında konuşan Öz, "Vakıf eserleri Malatya’mızın önemli tarihi varlıklarıdır. Battalgazi’nin de vakıf eserleri açısından  ayrı bir önemi var. Tüm tarihi eserlerimizin ruhuna ve tarihi dokusuna uygun olarak muhafaza edilmesi hem de turistik katma değer üretilmesi noktasında değerlendirilmesi gerekiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz bugüne kadar birçok eseri restore etti. Bugünkü incelemeler sonucunda da verimli bir çalışma planı çıkaracaklarına inanıyorum."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız