SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vakıf Hayati Önemde'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Vakfı Olağan Genel Kurulu Toplantısı yapıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu'nda düzenlenen İnönü Üniversitesi Vakfı Olağan Genel Kurulu toplantısında, Divan Başkanlığı'na Malatya Eğitim Vakfı genel başkanı Şaban Taçyıldız, üyeliklere Prof. Dr. Selçuk Kutluay ve İnönü Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan seçildi.

İnönü Üniversitesi Vakfı Başkanı ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, yaptığı konuşmada, İnönü Üniversitesi yönetimi olarak amaçlarının üniversitenin her alanda daha da ileri gitmesini sağlamak olduğunu vurguladı. Bu bağlamda vakıf bünyesinde yapılan toplantıların ve fikir alışverişlerinin hem kendileri hem de üniversitenin geleceği için çok önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Çelik, tüm katılımcılara teşekkür etti.

İnönü Üniversitesi'nin daha da gelişebilmesi için projeler ürettiklerini ve bu projeleri hayata geçirme aşamasında bütçe sıkıntıları yaşadıklarını ifade eden Rektör Çelik, vakfın bu projelerin uygulanması aşamasında hayati önem taşıdığını vurguladı. Çelik, Maliye Bakanlığı'nın kendilerine tahsis ettiği bütçenin dışında da proje bütçelerine ihtiyaç duyduklarını ve bu ihtiyaçlarının vakıf bütçesinden karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Gündemin 8. maddesince Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası'nın katkıları ile Malatya'da kurulan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM) bünyesinde hayata geçecek olan Anonim Şirkete İnönü Üniversitesi Vakfının ortak olması konusu görüşüldü. Ayrıca İnönü Üniversitesi adına temsilen Prof. Dr. İlhan İçen'e yetki verilerek kabul edildi.

Genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde konuşan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, üniversite vakıflarının üniversiteler için hayati önem taşıdıklarını, rektörlüğü döneminde İstanbul Üniversitesi'nde sıkça tecrübe ettiğini dile getirdi. Parlak, İnönü Üniversitesi Vakfı'nın da İnönü Üniversitesi için büyük önemi olan bir kurum olduğunu ve bu kurumun emin ellere teslim edilmesi gerektiğini vurguladı.

Profesör Parlak, İnönü Üniversitesi Vakfı üyesi olarak 7 yıl sonra ilk defa Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in başkanlığında toplanan Vakıf Olağan Genel Kurulu'na katıldığını belirtti.

Prof. Dr. Mesut Parlak, İnönü Üniversitesi'nin gelişimi için elinden gelen desteği vereceğini aktararak sözlerini tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız