SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vakıf İstedi Büyükşehir Yapıyor

0
Güncellendi - 2016-08-19 02:06:56
Vakıf İstedi Büyükşehir Yapıyor
A- A+ PAYLAŞ

Her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin ziyaret ettiği Darende ilçesini tanıtmak amacıyla Malatya-Kayseri Karayolu üzerine 2012 yılında dikilen totemler, Hulusi Efendi Vakfı’nın girişimleriyle Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.

Vakıf tarafından yapılan açıklamada, inanç ve doğa turizm açısından Türkiye’de önemli merkezler arasında gösterilen Darende’nin, tanıtıma yönelik yürütülen çalışmalar arasında Doğu’yu Batı’ya bağlayan D300 Karayolundaki yıpranmış totemlerin, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışmayla yenilendiği belirtildi. Karayolları Genel Müdürlüğünün verilerine göre, totemlerin turizme büyük bir katkı sağladığına işaret edilen açıklamada, “İlçemizde bir yıl içerisinde Malatya-Kayseri Karayolu güzergahını tek yönlü olarak 3 bin 700 araç kullanıyor. Ülkemizin Doğu’su ile Batı’sı arasında yol üzerinde bulunan Darende turistik önem taşıyan bir yerdir. Totemlerin yenilenmesi ilçe tanıtımına büyük bir katkı sağlayacağı görülmektedir” denildi.

Malatya’nın çıkışı ile Gürün ilçesi arasında bulunan 8 toteme 24 metrekarelik devasa fotoğraflar eklenerek, ilçeye gelen ve giden yolculara 30’a yakın görselle ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri anlatılacak.

iha

DARENDE İLÇESİNDEKİ TOTEMLER YENİLENİYOR. (İSMET HÜSEYİN UĞUR/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız