SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vakıf Müzesi İçin Onay

A- A+ PAYLAŞ

Karakaş Konağı'nın vakıf eserlerinin sergileneceği, vakıf medeniyetlerinin tanıtılacağı müze olarak hizmet vermesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne tahsisi talebinin olumlu sonuçlandığı bildirildi.

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Vakıflar Genel Müdürlüğünce Malatya’da Vakıf eserlerinin sergileneceği ve vakıf medeniyetlerinin tanıtılacağı bir müze kurulması planlanmıştır.

Müze yapılmak üzere Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz tarafından Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait Karakaş Konağının Bölge Müdürlüklerine tahsisini talep etmişti.

Maliye Bakanlığı nezdinde yaptığım girişimler sonucu 02.02.2009 tarih ve 4770 sayılı yazı ile bu tahsis gerçekleşmiştir. Tahsisi yapılan bu Karakaş Konağı Vakıf Eserleri Müzesi olarak hizmet vermek üzere iç dizaynı yapıldıktan sonra; Malatya ve çevre illerindeki vakıf camii ve mescidlerinde bulunan ve eski eser özelliğini kazanmış halılar, kilimler, şamdanlar, el yazması Kuran-ı Kerimler, hat levhalar, rahleler ile, vakıf abidelerinin restorasyonu sırasında mimariden ayrılan ve bir daha yerine monte edilemeyen ahşap kapı ve pencere kanatları, çiniler vb.leri eserler sergilenecektir. Bununla Malatya’mız yeni bir müzeye kavuşacağı gibi aynı zamanda Karakaş Konağı geleneksel Türk evi olarak ta korunmuş, vakıf medeniyeti de yaşatılmış olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız