SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vakıflar Aracılığıyla Öğrendik"

0
Güncellendi - 2016-05-10 20:22:35
A- A+ PAYLAŞ

Vakıflar Bölge Müdürü Halil Taşkesen Vakıflar Haftası dolayısıyla beraberinde Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ve bazı vakıf başkanları ile birlikte Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Taşkesen: Vakıflar, katkı sunan kuruluşlardır

9-15 Mayıs tarihleri arasında vakıflar haftasını kutladıklarını belirten Vakııflar Bölge Müdürü Halil Taşkesen yaptığı konuşmada, “Her yıl vakıflar haftası münasebetiyle kutlamalarımız oluyor. Bu yılki vakıf haftasının teması ‘vakıf ve sivil toplum’ olarak belirlendi. Vakıflar, aslında bir sivil toplum örgütüdür. Tarihi süreç içerisinde bakıldığında Ahilik teşkilatından tutun günümüze kadar vakıflar bu tür teşkilatlarla iç içe çalışmış. Sivil Toplum Örgütleri ile Vakıflar toplumun katmanları arasında kardeşlik ve huzurun tesisi için katkı sunan kuruluşlardır” dedi.

Çakır: Karşılıksız yardımlaşmayı vakıflar aracılığı ile öğrendik

Vakıfların medeniyetimizde çok önemi bir yere sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Karşılıksız yardımlaşmayı vakıflar aracılığı ile öğrendik. Selçuklu ve Osmanlı döneminde vakıfçılık tamamen bir medeniyete dönüştü. Sosyal devletin temelleri, aslında vakıflarla atılmış oldu. Günümüzde de vakıflarımız üstlenmiş olduğu misyonunu sürdürmesi gerçekten bizim kadim tarihimizin sahiplenilmesi, değerlerimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması anlamında çok önemli. Bu anlamda vakıflarımız çok önemli bir görev ve sorumluluk üstlenmiş durumda. Bütün çalışanların ve sizlerin vakıflar haftasını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız