SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vakıflar da Böyle Diyor..

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesindeki Kanlı Kümbet'te yapılanın "kontrol"undan görevli Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Tarihi kümbette yapılanın "restorasyon"dan çok "yeniden inşa" olduğuna ilişkin gözlemimizi yansıtan haber ve fotoğrafların ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama şöyle:

"Bölge Müdürlüğümüz kontrollüğünde yapılan Malatya Battalgazi Kanlı Kümbet 2005 yılı restorasyonu işi ile ilgili çalışmalar, ilgili bölge koruma kurulu onaylı projeler ve Müdürlüğümüz teknik elemanlarının
direktifleri doğrultusunda devam etmektedir.

Kullanılan yapı tekniği ve malzeme seçimi gibi hususlar teknik elemanların periyodik kontrolü çerçevesinde yapılmaktadır.

Mevcut eserin çürüyen ve tehlike arz eden ve sadece bir kısmı mevcut olan tuğla kemer emniyet tedbirlerine uygun olarak sökülmüş ancak taşıyıcı taş strokture yakın olan bir bölümde çok dar alandaki bir dolgu malzemesinin sökülmesi el yordamı ile mümkün olmamıştır.

Ağır kilolu ve darbeli el aletlerinin kullanılmasının ise mevcut taş sisteme zarar verebileceği düşünüldüğünden söz konusu alanda çok kısa bir çalışma ile matkap denilen ince uçlu küçük el makinesi ile bir çürütme yapılmak sureti ile sökülme işi tamamlanmıştır.

Bu işlemler aynı zamanda teknik eleman olan yüklenici
kontrolünde yapılmıştır. Yaklaşık iki aydır devam eden çalışmalarda hiçbir şekilde, elektrikli ve benzeri bir makine veya cihaz kullanılmamıştır.

İlgili haberde konu edilen mezar katındaki döşeme kaplaması 1,50 sertliğinde 10 cm. kalınlığında doğal taş olup fayans veya herhangi başka bir malzeme ile ilgisi yoktur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız