SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vakıfta Aşure ve Lokma Günü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Muharrem Ayı Lokması ve Aşure programı düzenlendi.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nın organizesi ile vakıf binasında gerçekleştirilen Muharrem Ayı Lokması ve Aşure programına, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Azcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Müftü Hacı Yusuf Gül, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Kavuk, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperafi Başkanı Ali Evren, Malatya belediyesi eski başkanı Cemal Akın, birçok sivil toplum ve mesleki teşekkül başkan veya temsilcisi, bazı parti başkanları ile davetliler katıldı.

Kale ilçe Müftüsü Emin Yılmaz'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan Muharrem Ayı Lokması ve Aşure programında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Muharrem Ayı'nı iyi anlayıp, ders çıkarmamız gerekiyor"diyerek, "Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli gibi büyük zatları iyi anlayıp onların yolundan gitmeye çaba göstermeliyiz. Ayrıca, birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Müftü Hacı Yusuf Gül ise, hürmet edilmesi gereken aylardan biri olan Muharrem Ayı'nın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayıp, "Aşure, bolluk ve bereket ile kültürel zenginliğimizin adıdır. Müslümanlar yılda iki kez dağıtım yapar, Biri Kurban Bayramı'nda et ve Muharrem Ayı'nda ise aşure dağıtılır"ifadelerini kullanıp pişmiş aşa su katmak isteyenlere imkan verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli de konuşmasında vakıf olarak yaptıkları faaliyetleri dile getiktrirken, Malatya Belediyesi işbirliği ile 22 öğrenciye ayda bin 600 TL burs verildiğini, bu konuda şuanki belediye başkanı Ahmet Çakır ile önceki belediye başkanı Cemal Akın'a teşekkür etti.

Muharrem Ayı'nın önemini de anlatan Hasan Meşeli, "Birey olarak evlatlarımızı Hz.Ali ve Hz.Hüseyin gibi mi, yoksa yezid gibi mi yetiştiriyoruz Bunları iyi hesap etmemiz lazımdır"ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Saffet Sancaklı'nın "Ehli beyt" konulu konferanasından sonra davetlilere etli pilav lokma ile aşure ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız