SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vakıftan 10 Bin Öğrenciye Eğitim Yardımı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından mağdur durumdaki 10 bin öğrenciye 50'şer YTL eğitim yardımı yapılacağı bildirildi. Yardımlar, okul müdürlükleri aracılığıyla öğrencilere ulaştırılacak.

Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Günay Ateş, vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında yardımlar hakkında bilgiler verdi.

Ateş, "Öğrencilerimize eğitim yardımı yapmayı planladık. 10 bin öğrencimize, 50'şer YTL tutarında eğitim yardımında bulunacağız. Bu işi yaparken, okullarımızla ortaklaşa çalışıyoruz. Muhtaç aileler öğrencilerinin devam ettiği okullara başvurarak, okul idarecileriyle görüşecek. Burada seçim hakkı okullarımıza aittir. Okullardan gelecek listelerde istediğimiz tek şey, ailelerin vakıfta dosyalarının bulunmasıdır. Paraları okulların kontenjanlarına göre, okul mutemetlerine teslim edeceğiz, onlar ailelere dağıtacak. Eğitim ve sağlık yardımlarını kapsayan Şartlı Nakit Transferi çerçevesinde bugüne kadar Malatya'da 5 bin aile bu yardımlardan yararlandı. Bu kapsamda 1 milyon 518 bin YTL tutarında yardımda bulunduk. Eğitim yardımı, çocukların okulla devamına göre, sağlık yardımı ise 0-6 yaş grubu çocukları bulunan ailelere yapılıyor" dedi.

Ateş, Malatya'da bu yıl 13 bin aileye kömür yardımı yapılacağını ve şu anda 11 bin aileye kömürlerin ulaştırıldığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız