SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vakit Geç Olmadan!.'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İl Temsilciliği yöneticileri, AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’e, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından dayatılmak istenen kuzey çevre yolu için çekincelerini yineledi ve alternatif olan Güney Çevre yolu projesinin Malatya’nın geleceği açısından daha rantabl ve ekonomik olacağını söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Öz, beraberinde bazı Belediye Meclisi üyeleri ile birlikte İMO il temsilciliğini ziyaret etti.

İl Temsilcisi Bedir Özten ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Öz, "Seçilmiş ve atanmış yöneticilerin birlikte çalışmaları halinde çok yararlı çalışmalar gerçekleştirilir. Çünkü bir milletvekilinin her şeyi bilmesi, uzman olması mümkün değil, önemli olan uzmanlarla beraberce çalışmaktır. Böylece başarılar kazanabilir. İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası kentimiz sorunlarına gösterdikleri duyarlılıklar kamuoyunun da takdirini kazanmıştır” diye konuştu.

İMO İl temsilcisi Bedir Özten de “İMO olarak mesleğimizle ve kentin sorunları ile ilgili çalışmalarımız aralıksız devam ediyor ve bunları raporlaştırarak vekillerimiz başta olmak üzere ilgili tüm birimlere gönderiyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün projelendirdiği Kuzey Çevre yolu projesi de bunlardan biri. Karayolları Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu ve Kuzey Çevre yolu raporunda yer alan gerekçelerin neden objektif olmadığı, Güney Çevre yolu için de 1994 yılında yapılan ve 26 Km’lik projenin de yerleşim alanı içinde kaldığından güncelliğini yitirmiştir, gerekçesi de 15 yıl gibi kısa sürede fonksiyonelliğini yitiren projenin planlaması çalışmalarında bir hatanın olduğunu gösteriyor.” diye konuştuktan sonra harita üzerinden güney çevre yolu güzergahı hakkında bilgi verdi.

İMO yetkilileri “Yol 26 Km. Güzergah üzerinde 5 Km. uzunluğunda bir tünel var. Ama bizim yaptığımız çalışmalarda yol güzergahı değiştirilerek tünel devre dışı kalıyor. Böylece hem mesafe kısalıyor hem de maliyet azalıyor. Bununla ilgili çalışmalarımızı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile birlikte sürdürüyoruz. Kısa sürede bu çalışmalarımızı sizlere ve kamuoyuna duyuracağız” dediler.

Milletvekili Öz de “Şu an için Karayolları Genel Müdürlüğü kuzey çevre yolu üzerinde duruyor. Ama bizlerde konuyu uzmanlarıyla ve hemşerilerimizle tartışıyoruz. Doğrusunu birlikte bulacağız” dedi.

Bir basın mensubunun “Toroslar, Bolu ve Zigana dağlarını delen, kilometrelerce köprü ve viyadükler yapan Karayolları, söz konusu Malatya olunca neden kolay olanı seçip de tarımsal alanları yok ediyor? Malatya üvey evlat mı?" sorusuna milletvekili Öz, “ Hayır Malatya üvey evlat değil. Son dönemlerde çok önemli çalışmalar yapmıştır. Duble yollar, köprüler, tüneller bunların en açık örneği. Projeler yapılırken sadece maliyet göze alınmaz, diğer unsurlar da dikkate alınır. Güneyin fay hattı üzerinde olduğu da var, bütün bunlar değerlendirir. Malatya gözden çıkarılan bir il değil” deyince, İMO yetkilileri “Oradaki fay hattı değil. Fay kırığı, aktif de değil. Üniversitemizin de tam altından geçiyor.” diye konuştular.

Bu konuşmalardan sonra ziyaret basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız