SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vakumlu Mal' Zulada Çıktı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:41:40
'Vakumlu Mal' Zulada Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

“Kornet/connect” tipi aracın yakıt deposuna vakumlanarak zulalanan 18 kilo 555 gram eroin Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin dikkatli çalışması sonucunda ele geçirildi ve olay sonucunda 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ŞÜPHELİ ARAÇLAR ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTI 

Olay şöyle gelişti; Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Van’dan İstanbul’a eroin taşınacağı bilgisi alarak çalışmalarını yoğunlaştırdı. Doğu’dan Batı istikametine gitmekte olan tüm şüpheli araçlar üzerinde dikkatini arttıran Emniyet Kaçakçılık ekipleri, il merkezinde Çevreyolu üzerinde bir kavşakta 34 plakalı bir kornet tipi aracı durdurarak arama yapıldı ve araçta bulunan 2 şüpheli gözaltına alındı.

İNCE ARAMADA BİR ŞEY ÇIKMADI

Aracın ilk incelemesinde bir bulguya rastlamayan ekipler, aracın bazı noktalarıyla oynandığı yolundaki şüpheler nedeniyle ince inceleme yapılmak üzere aracı Sanayi Sitesi'nde bulunan bir oto servisine çektirdi. Oto servisinde araç içerisinde ince arama yaptı. Ancak aracın içerisinde bir şey çıkmayınca bu kez araç “oto kaldırma lifti” ile kaldırıldı ve aracın altında inceleme yürütüldü. 

YAKIT DEPOSU SÖKÜLDÜ 

Kaçakçılık ekipleri, yakıt deposu üzerinde oynama olduğunu tespit edince, aracın yakıt deposunu yerinde söktürdü. Araçtan sökülen yakıt deposu çıkartılıp yere indirildiğinde, kapağı açan Kaçakçılık Polisleri, vakumlanarak yakıt deposuna konulmuş olan eroin paketleri ile karşılaştı. Kaçakçılık polisleri, içerisinde yakıtta bulunan yakıt deposunun içerisinde toplam 34 adet eroin paketi çıkarttı. 

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 34 adet eroin paketinin toplamda 18 kilo 555 gram geldiğini tespit ederek, araçta bulunan A.Ç. ile V.G. adlı şüpheliler hakkında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak” ve “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Bulundurmak” suçlarında soruşturma başlattı. Soruşturma sonrasında Adliye'ye sevk edilen A.Ç. ve V.G. adlı şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EROİNLİ YAKIT!...

Eroin maddesinin Van’dan İstanbul’a götürülmek istendiği öğrenildi. Eroin yakalanan aracın yol boyunca Van’dan Malatya’ya kadar içerisinde vakumlu eroin paketlerinin bulunduğu yakıt deposunun sık sık doldurulmasıyla yola devam ettiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız