SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Akçadağ ve Ören'de Ziyaretlerde Bulundu

0
Güncellendi - 2016-10-19 05:51:14
Vali Akçadağ ve Ören'de Ziyaretlerde Bulundu
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, Akçadağ ilçe merkezinde ve Ören mahallesinde vatandaşlarla görüşerek sorun ve taleplerini dinleyip, onlarla sohbet etti.

Vali Toprak, Akçadağ ilçesi Ören mahallesinde düzenlenen aşure ikram programı sonrası Akçadağ İlçe Kaymakamı Serdar Demirhan, Akçadağ İlçe Belediye Başkanı Ali Kazgan ve beraberindekiler ile birlikte Ören mahallesinde iş yerlerini de ziyaret ederek esnaflarla ve vatandaşlarla görüşüp, sorun ve taleplerini de dinleyerek kendileri ile sohbet etti.

Ören mahallesinden sonra ilçe merkezine geçen Vali Toprak, burada da Merkez Camii önündeki aşure ikramına katılan vatandaşlarla da görüşüp çarşı esnafını ziyaret etti.

Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş’ın daveti üzerine dernek binasına geçerek mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Başkan Gönültaş, Vali Toprak’ı derneklerinde görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün bir gün öncesi kendilerini ziyaret etmesinin ayrı bir önemi olduğunu belirterek ziyaretleri için teşekkür edip dernek ve dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Vali Toprak’da Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneğini ziyaret etmekten ve muhtarlarla bir arada olmaktan kendisinin de büyük memnuniyet duyduğunu belirterek Başkan Gönültaş’a ve muhtarlara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Kazgan, Vali Toprak’a, Derneklerin bir amacı gerçekleştirmek için kurulduğunu, Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği’nin ise mahallelere götürülecek hizmetlere aracılık etmek amacı ile kurulduğunu ve Belediyenin eli, kolu durumda olduğunu, her konuda kendilerine yardımcı olduklarını,  güç birliği içerisinde olmalarının da belediyeleri açısından heyecan ve sinerji kaynağı olduklarını ifade ederek kendilerine de motivasyon sağladıklarını sözlerine ekleyerek muhtarlara teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Demirhan’da derneğin güzel faaliyetlerinden övgü dolu sözlerle bahsederek, muhtarların normalde sadece kendi mahallerinin sorunları ile ilgilendiğini ancak; Akçadağ’da muhtarların sadece kendi mahallelerinin değil diğer mahallelerinde sorunları ile de yakından ilgilendiklerini dile getirdi.

Vali Toprak’da, Başkan Kazgan ve Kaymakam Demirhan’ın verdiği bu bilgilerden dolayı Akçadağlı muhtarlardan gurur duyduğunu dile getirerek muhtarlara teşekkür etti.

19 Ekim Muhtarlar Günü öncesi Akçadağ’da olmaktan ve Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneğini ziyaret etmekten onur duyduğunu, Akçadağ’ın kendilerini kucakladığını, yapmış oldukları çalışmalarından dolayı muhtarlara teşekkür ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanının Külliyede başlattığı muhtarlar buluşmasının önemli olduğunu, ülkeye, ülkenin değerlerine, cumhuriyete, demokrasiye, seçilmiş muhtarlara olan vefa örneğini, devleti birinci derecede temsil eden muhtarların ülkenin yönetimini merkezinde ağırlanmasının, bilgilendirilmesinin cumhurbaşkanının muhtarlara verdiği öneme ve değere işaret ettiğini belirtti.

Kendisinin de Muhtarların mahallelerine hizmet götürülmesinde aracılık eden, Yatırımların yapılmasında da, ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesinde de köprü görevi gören, mahallesinin sorunlarını, sosyal reaksiyonlarını, olabilecek olumsuzlukları daha önceden gören ve algılayan, bunları ilgili otoritelere taşıyan önemli ve mülki idarenin ana mekanizmasında yer alan önemli bir unsur olduğunu, ayrıca bunların yanı sıra toplumsal birlikteliğin, mutabakatın, vatandaş ile devletin birlikteliğinin sağlanmasında da çok önemli bir unsur olduğunu, bunu da 15 Temmuzda ve sonrasında Malatya’da yaşanan bazı gelişmelerde gördüğünü dile getirdi.

Vali Toprak, muhtarlarla gerçekleştirdiği ve karşılıklı istişarelerde bulunduğu bu görüşmenin ardından Akçadağ ilçesindeki ziyaretini tamamladı.

Bülten

akçadağ1

akçadağ

akçadağ3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız