SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali 'Atın da, Göreyim' Deyince..

A- A+ PAYLAŞ

Taş atmadaki maharetleriyle bilinen, savaşlarda ellerindeki silahları bırakıp, karşı tarafa taş atarak etkili olmakla övünen Akçadağlıların bu durumunu merak eden Vali Halil İbrahim Daşöz, Akçadağ ilçesinde kısa bir taş atma gösterisi düzenlettirdi.

Bazı incelemelerde bulunmak üzere Akçadağ ilçesine giden Vali Halil İbrahim Daşöz, bu ilçede taş atma şeklinin çok meşhur olduğunu söyleyerek, arazide taş atma yarışması düzenlettirdi. "Taş atmayı öğrenmek değil, görmek istiyorum" diyen Vali Daşöz'un bu isteğini kırmayan Akçadağlı, yaklaşık 40 metre mesafeye dikilen küreğe taş attılar. Atıcılardan bir tanesi, "Ben tek atışta vururum" dedi ve tek atışta taşı küreğe isabet ettirdi. Vali bu kişiyi alkışladı.

Taş atması istenen kişilerden Doğu Mahallesi Muhtarı Mehmet Tufan ise, "Ben karartıya atar, vururum. Böyle boşuna küreğe atmam.." sözleriyle çevredekileri güldürdü ve yine de "küreğe" atmadı.

Vali Daşöz, "Biliyorsunuz, Akçadağ yöremizin taş atma stili çok meşhur. Onlar bir taşı bir silah kadar etkili kullanabiliyorlar. Kore Savaşı'nda da Akçadağlı askerler bunu göstermişler. Bu yörede bu rivayet ediliyor. Düşmana karşı, karşılarında kullanılan güçlü silahlara karşı, taşları onlardan daha etkili kullanmışlar ve başarılı olmuşlar. Tabi abartılar çok fazla." dedi.

Akçadağ ilçesinde geçtiğimiz yıllarda düzenlenen şenliklerde, "Taş Atma Yarışması" da düzenleniyordu.

Akçadağlıların taş atma ve bunu kavgalarda etkili kullanmayla ilgili becerisine ilişkin anlatılan fıkralardan biri de şöyle:

"Akçadağlılarla bir başka grup arasında kavga çıkmış. Ateşli silah ve bıçaklar da kullanılan kavga çok kızışınca, Akçadağlılardan biri yanındaki arkadaşına 'Ula Hemmet!.. İş ciddiye bindi, daşa sarıl..' demiş. Ve silahları bırakıp taşlara sarılan Akçadağlılar kavgadan galip çıkmışlar.."

Yine Malatyaspor'un şimdiki adı Süper Lig olan 1. Ligde 1980'li yıllardaki mücadelesi sırasında, Malatya'da, Malatyaspor'un 4-1 yenildiği "olaylı" Malatyaspor- Bursaspor maçında da ilginç bir olay olmuştu. Maçın hakemi Serdar Çakman, maçın ilk yarısında Malatyaspor'dan Feyzullah, Ünal ve Oktay'ı oyundan atmış, durum gerginleşmişti. O sırada "kıdemsiz" yan hakem olarak açık tribün tarafında görev yapan yan hakem sonranın MHK başkanı Bülent Yavuz, açık tribünden kendisine gösterilen tepki üzerine Kapalı Tribün tarafına alınmış, kalkanlı 2 polis de Yavuz'la birlikte koşmaya başlamışlardı. Tüm bunlara rağmen, kapalı tribünden atılan bir taş, Bülent Yavuz'un o zaman saçsız olan başına isabet ederek yaralanmasına yolaçmıştı. Tribünler, "Bunu bir Akçadağlı atmış" diye konuşurken, gerçekte taşı atanın Tekel Fabrikası'nda çalışan Akçadağlı bir işçi olduğu ifade edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız