SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Baruş Doğanşehir'i Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2019-05-14 05:20:45
Vali Baruş Doğanşehir'i Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Doğanşehir ilçesinde inceleme, açılış ve iftar programına katıldı.

Doğanşehir ilçe ziyaretinde Vali Aydın Baruş’u İlçe Kaymakamı Murtaza Ersöz, İlçe Belediye Başkanı Vahap Küçük, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve kurum müdürleri karşıladı.

İlk olarak yapımı devam eden 16 Derslikli Hüsne Küçük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 Kişilik Yıldız Küçük Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulunan Vali Aydın Baruş, yapılan çalışmalar ve gelinen aşamalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Yapılan değerlendirme ve incelemelerin ardından inşaat alanından ayrılan Vali Aydın Baruş, Şehit Barış Ayberk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bünyesinde kurulan Şehit Kemal Aktay Kütüphanesinin açılış törenine katıldı. Tören öncesi okul içerisinde yer alan  şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu Şehitler Sokağını gezen Vali Aydın Baruş’a burada bulunan şehit aileleri de eşlik etti.

Şehit aileleri ve protokol ile birlikte Şehit Kemal Aktay Kütüphanesinin açılışını yapan Vali Aydın Baruş “Bu gün Şehit J.Uzman Çavuş Kemal Aktay’ın anısını yaşatmak üzere burada bulunuyoruz. Devletimiz ve hayırsever vatandaşlarımız şehitlerimizin emanetine verilen önemi bu kitaplıkları, kütüphaneleri açmakla gösteriyor, öğrencilerimiz de şehitlerimizin emanetinin ne kadar önemli olduğunu her zaman bu kütüphanelere girerken öğrenme imkânı kavrama imkânı bulacaklar. Allah cümle şehitlerimize rahmet eylesin. Kütüphanemiz hayırlı uğurlu olsun”  dedi.

Daha sonra Elmalı Ayşe Küçük İlk ve Ortaokulu bünyesinde kurulan Şehit Polis Serdar Toprak Kütüphanesinin açılış törenine katılan Vali Aydın Baruş’u minik öğrenciler coşkuyla karşıladılar. Şehit aileleri ve protokol ile birlikte Şehit Serdar Toprak Kütüphanesinin açılışını yapan Vali Aydın Baruş “Şehit Polis Memuru Serdar Toprak’ın anısını yaşatmak üzere böyle güzel bir kütüphane yapılmış. Bu okulda yaklaşık 200 çocuğumuz var. Kütüphanenin kapısından girerken Serdar’ın ismini görecekler, içeriye girince onun hayatını okuyacaklar. Şehitlerimizin bizler için ne anlam ifade ettiğini güzelce öğrenecekler. Bu vatan ve millet için çalışmanın değerini de bu okul sıralarında kavrayacaklar. Kitaplarını okudukça çalıştıkça memlekete hayırlı evlatlar olarak yetişecekler. Bu kütüphane okulumuza, öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İlçe Belediye Başkanı ve Hayırsever İşadamı Vahap Küçük tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Robotik Kodlama Atölyesi açılış töreni için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne geçen Vali Aydın Baruş, Robotik Kodlama Atölyesi açılışını gerçekleştirdi.  Açılışın ardından öğrencilerle sohbet eden Vali Aydın Baruş, öğrencilere kodlamanın önemini anlatıp bu atölye sayesinde öğrencilerin robotik tasarımlarını kendilerinin yapabileceğine ve buradan geleceğin mucitlerinin çıkabileceğine inandığını söyledi.

Robotik Kodlama Atölyesi açılışının ardından İlçe Belediyesine geçen Vali Aydın Baruş, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığına tekrar seçilen Vahap Küçük’ü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Son olarak Vali Aydın Baruş, Şehit Aileleri ile öksüz ve yetim aileleri için düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftar öncesi Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmasında, “ Bu mübarek ramazan gününde sizlerle bir sofrada buluşmak istedik. Sağ olsun Kaymakamımız, Belediye Başkanımız sizleri bizlerle buluşturdu. Değerli ailelerimiz sizler şehitlerimizin bizlere olan emanetisiniz. Sizlerin gönlünü hoş tutmak ve sizlerle mümkün olduğunca beraber olabilmek için gayret sarf ediyoruz. Şehitlerimizin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Onlar kutsal varlıklarını vatan uğruna feda ettiler. Gazilerimizin de hakkını ödeyemeyiz, onlarda millet için, memleket için, vatan için canlarını ortaya koydular. Ancak dünya hayatı devam ediyor, biz bir şekilde kaybettiğimiz değerli evlatlarımızın, kardeşlerimizin bu yokluğuna alışmak zorundayız. Bunun için de sabırlı olmamız gerekiyor. Bu dünya hayatını yaşarken birbirimize destek olursak birbirimizin acısını paylaşırsak, birbirimizle beraber olup teselli etmeye çalışırsak bu hayat daha katlanılabilir olur. Bizlerde buna dikkat ettiğimiz için sizlerle beraber olmaya çalışıyoruz. Bu akşamda sizlerle aynı sofrada bulunmak sizlerle aynı yemeği paylaşmak bizlere onur ve gurur veriyor. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Ebedi yurdunda da bizleri onlara kavuşmayı nasip etsin, bizlere de şehitlik makamını nasip etsin bu iftar vaktinde duamız odur” dedi.

Yemek duası ile son bulan iftar programında yer alan tüm çocuklara Vali Aydın Baruş çeşitli hediyeler takdim etti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Sah (4 yıl önce)
    Bin şükür bir vali gördü Malatya Mustafa beyden sonra
    0
    0
    Yanıtla