SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Başarılarını Kutladı

0
Güncellendi - 2016-03-22 19:45:24
Vali Başarılarını Kutladı
A- A+ PAYLAŞ

Antalya’da düzenlenen 1. Bölge (Doğu Anadolu) Atletizm Şampiyonası Down Kız-Erkek   Müsabakalarında başarılı olan sporcular, Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun 9-11 Mart 2016 tarihleri arasında Antalya’da düzenlemiş olduğu 1. Bölge (Doğu Anadolu) Atletizm Şampiyonası Down Kız-Erkek müsabakalarında Malatya İlk Adım Gençlik ve Spor Kulübü’nden Senanur Bayrak, Bayanlar Uzun atlamada Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübünden Mehmet Karadayı ve Malatya Hokey Spor Kulübünden H. İbrahim Ilkım Erkekler Uzun atlamada birinci Malatya Hokey Spor Kulübünden Turan Emre Çelik ise ikinci oldu. Başarılı sporcular hem kendilerine desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletmek hem de Dünya Down Sendromu Günü dolayısı ile Vali Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.

Öğretmenleri Mikail Şimşek, Emrah Alıcı ve Ali Karaca ile birlikte Kamçı’yı makamında ziyaret eden sporcular, kabullerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek kendisine teşekkür etti. Kamçı’da hem başarılarından hem de günlerinden dolayı kendilerini kutladı. Sporcularla sohbet edip boya seti hediye eden Kamçı, down sendromlu bireylerin özel ilgi ve hassasiyet gösterilerek yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda faaliyette bulunan öğretmenlere de ayrıca teşekkür etti.

Öğretmenler de Kamçı’ya teşekkür ederek, Birleşmiş Milletler tarafından 10 Kasım 2011 tarihinde 21 Mart tarihinin resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanındığını, 21 Mart gününün down sendromlu insanlarda 21. kromozomun 3 tane olmasını simgelediğini kaydetti.

FINDIKLI'YI ZİYARET..

Bu arada Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonun 2016 yılı faaliyet programında ve 9-11 Mart 2016 tarihleri arasında Antalya Lara’da yapılan Özel Sporcular Atletizm Bölge Şampiyonası'nda, Malatyalı özel sporcular damga vurdu. Sessiz Adamlar Spor Kulübü Şampiyonadan 24 Madalya ile dönerek büyük bir başarıya imza attı. Antalya Lara’da yapılan Özel Sporcular Atletizm Bölge Şampiyonası'nda Malatyalı sporcular, altı Mental sporcu iki bronz, iki otizmli sporcu üç gümüş, dört down sendromlu sporcu ise on dokuz altın madalya aldı. Kazanılan 24 madalya sonrası Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’yı makamında ziyaret eden özel sporcular, başarılarını Fındıklı ile paylaştı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fındıklı, “Son kırk yılda gerçekleşen gelişimci ve kapsayıcı tutuma rağmen, birçok ülkede Down sendromlu bireyler hala ayrımcılık ve önyargı ile karşı karşıya kalıyor. Oysa Down sendromlu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamaları büyük önem taşıyor. Dünya Down Sendromu Günü gibi farkındalık yaratacak organizasyonlar, tüm toplumun kapsamlı bir bakış açısı ile Down Sendromu hakkında bilgilendirilmesine olanak sağlıyor. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun amaçlarından biride budur. Down sendromlu, otizmli ve diğer özel çocuklarımızı spor hayatına katarak toplum içerisinde izole etmemektir” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi

Panoe01

Panço01

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız