SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Vali Beyi Bizim Dönem Valisi Zannediyorduk!..''

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’un, Kemaliye’ye geçerken uğradığı Malatya’daki kısa molası OSB’de idi. Burada Vali Osman Derya Kadıoğlu ile TSO ve ESOB Başkanları alışılmışın dışında sorunları “samimi” ifadelerle dile getirirken, bakandan da aynı üslupta yanıt aldılar. Vali, “OSB’de başbakana tapu verdik ama, hala parasını alamadık..” derken, TSO Başkanı “İsrailli misafirlerimiz kaçırıldıklarını zannettiler..” sözleriyle ayrı bir sorunu dile getirdi. ESOB Başkanı, “Rakamlar, göstergeler müthiş ama esnaf ve sanatkar perişan..”diye konuştu. Bakan, “Malatya cazibe merkezi.. Önem veriyoruz..”dedi.

Memleketi olan Erzincan’ın Kemaliye ilçesine gitmek üzere uçakla Ankara’dan Malatya’ya gelen ve Erhaç Havaalanı’nda karşılanan Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, daha sonra 1. OSB’ye giderek, burada sorunları dinledi. Bakanın buradaki programına CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ile AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak da katıldılar.

VALİ: “TAPUYU DA VERDİK AMA..”
Burada ilin ve OSB’nin sorunları hakkında bilgi veren Vali Kadıoğlu, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde alt yapı konusunda büyük bir sıkıntı yaşandığını aktararak, "Kanalizasyon ve içme suyu yok, 16 kilometre yol yapılacak, yok. Sadece telefon bitti. Elektriğin ise bir bölümü yapıldı. Organize Sanayi Bölgesi'nin tapusunu sayın başkanımıza verdik, ancak parasını tahsil edemedik. 2. OSB için bu yıl 300 milyar lira ödenek verildi. Bu ödenek ile 2. OSB'nin alt yapısı ancak 100 yılda biter" dedi.

TSO BAŞKANI: “İSRAİLLİ MİSAFİRLERİMİZ KAÇIRILDIKLARINI ZANNETMİŞ..”
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı ise, belediyelere ait arıtma tesislerinin enerjisinde yüzde 50 indirim uygulandığını, bunun organize sanayi bölgesi arıtma tesisleri içinde uygulanmasını istediklerini, OSB'lerin yönetimlerine daha önce verilen ancak kaldırılan yüzde 5 oranındaki elektrik desteğinin yeniden devreye konulmasını, Malatya 2. OSB'nin alt yapı sorunlarının bitirilmesi için destek sağlanmasını, haftada 27 uçak seferinin yapıldığı Malatya Erhaç Hava Alanı Terminali'nin genişletilmesini istedi.

Erhaç Havaalanı yolunun “protokol yolu” olarak bir an önce “duble yol” olarak düzenlenmesi gerektiğini, yolun mevcut “ıssız” durumuyla Malatya’ya yakışmadığını ifade eden TSO Başkanı “Geçenlerde İsrailli misafirlerimiz geldiler. Gece yarısı havaalanından aldık. Getirirken çok tedirgin oldular, tir tir titrediler. Sonra, siz bizi kaçırıyorsunuz sandık, diye söylediler.”dedi.

ESOB BAŞKANI: “GÖSTERGELER RAKAMLAR İYİ DE..”
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin de, vergilerin ve BAĞ-KUR primlerinin çok yüksek olduğunu belirterek, "Ekonomik konularda açıklanan rakamlar ve göstergeler çok iyi, müthiş. Ancak esnaf-sanatkar perişan vaziyette. Bağ-Kur faizleri çok yüksek, cezalar silinmeli" dedi.

“VALİ BEYİ BİZİM DÖNEM VALİSİ ZANNEDİYORDUK..”
Bakan Ali Coşkun da, sorunların açık ve samimi bir şekilde dile getirilmesinin ardından, Vali Osman Derya Kadıoğlu’na dönerek, “Vali beyi bizim dönemin valisi zannediyorduk. Ancak eski dönem valisi gibi boyuna birşeyler istiyor.”diye espri yaptı ve bu sırada Validen “Biz eskiden de Valiydik, sayın bakanım..” yanıtı geldi.

Bakan Coşkun, kendisinin de yörenin insanı olduğunu, Başbakanın da bu bölgeye önem verdiğini belirterek, “Malatya potansiyeliyle, alt yapısıyla bu bölgenin yatırım cazibe merkezi haline geldi. Malatya’ya önem veriyoruz. Sayın Başbakanımızın da bu konuda hassasiyeti var. Bize kızdığı zaman, ‘Senin Malatyalılar’ diyor, kızmadığı zaman ‘Bizim Malatyalılar’ diye hitabediyor. “ diye konuştu.

Coşkun, 2. OSB için ayrılan 300 milyar TL’lik ödeneğin düşüklüğüne ilişkin Valinin yakınmasına da, “300 milyarı, elektrik konusuna başlanması için koymuştuk. Temmuz ayında talebinizin büyük bir kısmı karşılanacak.”dedi.

Kayısı ile ilgili sıkıntılarla ilgili de konuşan bakan, fiyatların arz-talep dengesine göre oluştuğunu belirterek, “Dua edelim kayısı verimli olsun, siz de para kazanın.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız