SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vali Burada, Beyefendiler Yok!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplanarak, yatırımlar görüşüldü. Vali Vasip Şahin, toplantıya mazeret bildirmeden katılmayan bazı daire müdürlerine de tepki göstererek, "Ben vali olarak burada bulunuyorum ama bazı beyefendiler gelmiyor. Burayı ciddiye almayacak kadar kendilerini büyük görenleri biz küçültürüz." diye konuştu.

503 PROJE UYGULANIYOR..

İl Özel İdaresi Salonu’nda Vali Yardımcısı Latif Memiş’in başkanlığında başlayan ve daha sonra katılan Vali Vasip Şahin'in başkanlığında devam eden Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırımcı daire müdürleri, çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Kaymakam, belediye başkanı ve yatırımcı daire müdürleri, il genel meclisi üyelerinin katıldığı Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplantısında açış konuşması yapan Vali Yardımcısı Latif Memiş, “İlimizin 2013 yılı yatırım programında yatırımcı kamu kuruluşlarımızın 503 projesi yer almaktadır. Bu projelerin toplam tutarı 3 milyar 304 milyon 691 bin TL, 2013 yılı ödeneği 334 milyon 637 bin TL’dir. Söz konusu projelere 2013 yılında 17 milyon 139 bin TL harcama yapılarak yüzde 5 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır" dedi.

Vali Yardımcısı Latif Memiş 2013 yılı yatırım ödeneklerinin genel olarak sektörel dağılımı ise şöyle açıkladı:

"Ödeneklerin yüzde 31’i eğitim sektörüne, yüzde 26’sı DKH'ne (diğer kamu hizmetleri), yüzde 22’si ulaştırma, yüzde 13’ü tarım, yüzde 8’i sağlık ve yüzde 0.4’ü imalat-enerji-madencilik sektörlerine tahsis edilmiştir.”

VALİNİN TEPKİSİ..

Açılıştan kısa bir süre sonra toplantıya Vali Şahin de katıldı ve başkanlık etmeye başladı.

Vali Şahin, İl Koordinasyon Kurulu’na katılmayan, mazeret bildirmeyen veya kendisi adına toplantıya katılacak temsilcinin ismini Valiliğe iletmeyen bazı müdürlerine de sert tepki gösterdi.

Vali Şahin, "Şurada 3 ayda bir toplanıp ilin durumunu, yatırımlarını, sorunlarını konuşuyoruz. Basit mazeretlerle toplantıya gelmiyorlar veya yerlerine kimi göndereceklerini bildirmiyorlar. Mazeretleri varsa da önceden bildirmiyorlar. Ben vali olarak burada bulunuyorum ama bazı beyefendiler gelmiyor. Burayı ciddiye almayacak kadar kendilerini büyük görenleri biz küçültürüz." dedi.

Vali Şahin, Kuzey Çevre Yolu’nun 13 km’lik kısmında kamulaştırma ve şuyulandırma işinin bitirildiğini ve bu kısmın Temmuz sonu itibariyle Karayollarına teslim edilmesinin planlandığını, en azından bu bitirilen kısmın ihale edilerek Kuzey Çevre Yolu’nun yapımına başlanılması gerektiğini bildirdi.

Hüsamettin Özendi, kurumun Malatya il sınırları içindeki diğer yatırımlarına ilişkin bilgi verdikten sonra koordinasyon kurulu üyelerinin sorularını yanıtladı.

FOTO: Güler HAZAR (Malatya'ya Bakış)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız