SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Cami ve Kurs İnşaatında İnceleme Yaptı

0
Güncellendi - 2016-08-07 03:15:40
Vali Cami ve Kurs İnşaatında İnceleme Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, Eskimalatya'da yapımı tamamlanarak hizmet vermeye hazır hale getirilmek üzere olan Karahan Mahallesi Kur’an kursu binasında ve yeni yapılacak olan Alacakapı Mahallesi Camii inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Toprak, beraberinde Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Ümit Çimen, İlçe Müftülüğü yetkilileri ve mahalle sakinleri ile birlikte  yapımı tamamlanarak hizmet vermeye hazır hale getirilmek üzere olan Karahan Mahallesi Kur’an kursu binasında ve yeni yapılacak olan Alacakapı Mahallesi Camii inşaatında incelemelerde bulundu.

Yatılı olarak hizmet verecek olan Kur’an Kursu’nun 100 öğrenci kapasiteli olduğu, çevre düzenlemesinin Battalgazi Belediyesi tarafından yapılacağı bilgisi verildi. Başkanı Gürkan, “Belediyemiz tarafından ruhsatlandırılmış bir Kur’an Kursu’nun içerisindeyiz. Bu Kur’an Kursu’nun yapılmasında, arsanın alınmasında ve bu aşamaya gelinmesinde emeği geçen tüm hemşerilerimizi kutluyoruz, tebrik ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin. Burada zannedersem 100’ün üzerinde öğrencimiz yatılı olarak eğitim-öğretim faaliyetleri içerisinde olacak. Aynı zamanda yatılı olacak. Modern anlamda hakikaten ihtiyaçlara cevap verebilecek bir nitelik düzleminde hazırlanmış ve yapılmış, fiziki ortamları olan bir Kur’an Kursu. Bu Kuran Kursu’nun başta bu mahallemize ve gelecek öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek, Kur’an Kursu’nun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Toprak’da, Kur’an Kursu’nun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Hakikaten güzel bir bina olmuş. Herkesin katkısının olduğunu görüyoruz, bu anlamda Battalgazi Belediye Başkanımıza da katkıları için çok teşekkür etmek istiyorum. Daha önce bir hayırseverimizin bağış yaptığı biliyoruz, ona da çok teşekkür ediyoruz. Arsa temini konusunda, inşaatın yapımı konusunda katkı sağlayan vatandaşlarımızın hepsinden Allah razı olsun diyoruz. Bu güzel hizmetle birlikte inşallah çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra 100 öğrenci kapasiteli Yatılı Kur’an Kursu, hem Karahan Mahallesine hem de Malatya’ya hizmet edecek bir noktaya gelmiş olacak. Yaptıranlar belli, yaşatacak olanlarda yine mahalleli ve burada kalanlar. İnşallah, gerek bu Kur’an Kursu’nun eğiticileri, öğretmenleri, gerekse ailelerin gönderecekleri çocuklarımız burada güzel bir uyum içerisinde Diyanet Başkanlığımızın ve İl Müftülüğümüzün vereceği eğitimle dinimizin güzellikleri çerçevesinde Kur’an-ı Kerim’i öğrenecekleri ve yaşayacakları güzel bir mekâna kavuşmuş olacaklar.” dedi.

Devlet kontrolündeki eğitimin önemine de dikkat çeken Vali Toprak, “Din ve diyanetimiz adına sözde yola çıkanların nasıl bir sapkınlık adına yollarını şaşırdıklarını da görüyoruz. Onun için devletimizin, Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Müftülüklerimizin emir ve komutasında ve dinimizin gereklerinin iyi bir şekilde aydınlatacak böylesi bir Kur’an Kursu’nun da ortaya çıkması, özellikle de bugünlerde bitmesi ve hizmete girecek olması ayrı bir önem ve anlam ifade ediyor” dedi.

Battalgazi ilçesindeki Alacakapı Mahallesi Camii inşaat alanında da incelemelerde bulunarak proje hakkında bilgi alan Vali Toprak, beraberindekilere ve ilgililere teşekkür ederek buradan ayrıldı.

Bülten

v1

v3

v2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız