SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Denetimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:37:30
Vali Denetimi
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Valisi Vasip Şahin, inşaatı devam eden ve eğitim görülen okullarda incelemelerde bulundu. 

Vali Şahin, ilk olarak inşaatı devam eden Bostanbaşı beldesinde Ali Rıza Aydos İlkokulu’nu, Yakınca beldesinde Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Lisesi’ni ve pansiyonunu ve Tecde Mahallesi’ndeki lise inşaatlarını gezerek çalışmaları yerinde inceleyip İl Milli Eğitim Müdürü Bulut’tan ve İl özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Cerrah’tan bilgiler aldı. Yüklenici firma elemanlarının da bulunduğu incelemelerde, Vali Şahin gördüğü noksanlıklar ve aksaklıklar konusunda uyarılarda bulundu.

Vali Şahin daha sonra eğitim görülen Mahmut Çalık Anadolu Lisesi, Turgut Özal Anadolu Lisesi, Abdulkadir Eriş Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ile Nihat Tecdelioğlu Ortaokulu’nu ziyaret etti. Mahmut Çalık ve Turgut Özal liselerini ziyaretinde kendisini okulların idarecileri ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Gap Tekstil Müdürü Ali Cüreoğlu da karşıladı. Vali Şahin, sınıfları gezerek öğrencilerle ve öğretmenlerle görüşüp başarıları hakkında bilgi aldıktan sonra kantin, laboratuar, spor salonlarını da gezerek incelemelerde bulundu.

Vali Şahin, öğrencilerle yaptığı sohbette “Hepiniz belirli bir seviyenin üzerindeki gençlersiniz, bilgilerinizin üzerine lisede daha da geniş bilgiler koyarak üniversiteye daha iyi bir giriş yapın. Planlı, programlı ve öğretmenleriniz ile sıkı diyalog içerisinde derslerinizi ihmal etmeden çalışıp, ders dışında da diğer kitaplarla kendinizi geliştirin. Burada çok güzel bir imkanınız var, çok güzel bir mekandasınız” dedi.

Kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen iki kız öğrencinin ders durumlarını ve hangi üniversiteye gitmek istediklerini soran Vali Şahin birisinin tıp fakültesi diğerinin ise hukuk fakültesine gitmek istediğini öğrendikten sonra kendilerinden bu fakülteleri kazanarak gideceklerine dair söz alıp birlikte fotoğraf çektirdi.

Vali Şahin, Abdulkadir Eriş Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaretinde öğrencilerin çalışmalarını inceleyerek öğrenciler ve öğretmenlerden yaptıkları eserler hakkında bilgiler aldı. Okulun pansiyonu ve yemekhanesini de gezerek incelemelerde bulunan Vali Şahin pansiyon, mutfak ve yemekhanenin temizliğini özellikle kontrol etti ve bu konuda her zaman duyarlı olunmasını istedi. Vali Şahin, okul kantinlerinde yaptığı incelemelerde satılan ürünlerin imalat ve son kullanma tarihleri ile ürün çeşitlerini kontrol etti.

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ni ziyaretinde çocuklarla yakından ilgilenen Vali Şahin, çocuklara verilen eğitimler hakkında bilgi aldı ve çocukların el becerisi çalışmalarını inceledi.

Nihat Tecdelioğlu Ortaokulu’nu da ziyaret eden Vali Şahin, öğrencilerin teneffüste olmaları nedeni ile öğrencilerle sohbet etti. Vali Şahin, okul içerisinde incelemelerde bulunup öğretmenler odasını da ziyaret ederek bir süre öğretmenlerle de görüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız