SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Dilek Fidanlığında İnceleme Yaptı

0
Güncellendi - 2019-07-12 03:42:26
Vali Dilek Fidanlığında İnceleme Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş Malatya Orman İşletme Müdürlüğü Malatya Orman Fidanlık Şefliğine bağlı Dilek Fidanlığını ziyaret etti.

Fidanlık ziyareti esnasında Malatya Orman işletme Müdürü Yakup Kalaylı ve Malatya Orman fidanlık Şefi Serkan Yılmaz hazır bulundu.

İlk olarak Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı tarafından Dilek Fidanlığı ile ilgili brifing sunuldu. Vali Baruş, sunumun ardından 17 hektar alana kurulu fidanlık sahasını gezilerek üretilen fidanlar hakkında detaylı bilgiler aldı. Orman Fidanlık Şefi Serkan Yılmaz, 2019 yılı fidan üretim programının 5 milyon adet, fidan bakım programının 6 milyon adet tohum üretim programının 3 ton olduğunu, programların %90 oranında gerçekleştirildiğini belirtti.

Vali Baruş, fidanlık sahasında bulunan seralar, soğuk hava deposu, diğer yardımcı tesisleri inceledi. Soğuk hava deposunda bulunan 47 tür tohum hakkında bilgi verildi. Fidan üretim sahaları, toprak eleme tesislerinin bulunduğu alanda incelemede bulundu. Burada, ilk defa kurulan ve atık toprakla dolu atık fidan tüplerinin ayrıştırıldığı ve atık fidan tüplerinin içindeki toprakların yeniden üretime kazandırılacağı makine hakkında bilgi aldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • vatandaş (4 yıl önce)
    malatya eğitimde nal topluyor bir açıklama yapacağına
    0
    0
    Yanıtla